Gå til hovedindhold
  • 5D fra Brøndbyøster Skole arbejder med dej hos Nordic Food Lab. Foto: Anne Bech
    5D fra Brøndbyøster Skole arbejder med dej hos Nordic Food Lab. Foto: Anne Bech

Du er her

5.D. flytter grænser i forskningskøkkenet

Reportager fra undervisning Smag for Livets smagspartner 5.D fra Brøndbyøster Skole har været i forskningskøkkenet hos Nordic Food Lab for at udfordre sig selv.

Er der grænser for, hvad man kan smage på, når man går i 5. klasse?

Nej, det er der faktisk ikke! I hvert fald ikke, når man selv har haft maden i hænderne.

Sådan kan 5.D. fra Brøndbyøster Skole konkludere efter fredagens besøg i forskningskøkkenet på Nordic Food Lab, hvor Smag for Livets unge smagsvenner udfordrede sig selv. Mange af eleverne overvandt egne grænser undervejs i undervisningen, der bød på produktion af surdej, brødbagning, tilberedning af kornotto og smage- og sensorikøvelser med müsli.

Desuden var klassen inviteret til at være med i optagelserne af DRs “Madmagasinet”, hvor emnet var spiselige insekter. Her kastede de fleste af eleverne sig ud i en menu bestående af

  • Ristede myrer med chili
  • Melorme-bouillon
  • Friterede bilarver serveret på persillerodsmos

“Aldrig er så mange ansigtsudtryk set på så kort tid. Det var et syn for guder. Flot madmod blev der vist, og for de, der kun så på, var det også en prøvelse. Stor ros til hele klassen,” fortæller klassens lærer, Anne Bech.

“Madmagasinet” med deltagelse af 5.D. bliver vist tirsdag d. 28. april på DR1 og vil også kunne ses på dr.dk.

Omtalt i artiklen

Lærer

Anne Bech er skolelærer og fungerer som smagspartner i Smag for Livet, hvor hun er lærer for smagsklassen 8.D ved Brøndbyøster Skole. Her har hun udviklet og gennemført undervisning om og gennem smag i fagene dansk, madkundskab og natur/teknologi i en periode på tre år, mens Smag for Livets pædagogiske forskere har fulgt med.

Anne Bech er desuden udnævnt til smagsambassadør for sit arbejde med klassen.