Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Studerende fra KU Food (Københavns Universitet) tilbød forskellige smagninger på Madens Folkemøde. Foto: Michael Bom Frøst
    Studerende fra KU Food (Københavns Universitet) tilbød forskellige smagninger på Madens Folkemøde. Foto: Michael Bom Frøst

Du er her

Madens Folkemøde 2019 i glimt

Søger...

Test-smagninger af blæksprutte og mæsk-drinks, debatter blandt fagfolk og diskussioner med høj og lav om bl.a. madens smag og dens betydning for vores velvære og sundhed.

Madens Folkemøde 2019 udfoldede den store mangfoldighed, som initiativtagerne havde ønsket sig, og Smag for Livets forskere og formidlere kom i kontakt med et væld af mennesker med sans for smag.

Faktisk har vi generelt meget svært ved at beskrive vores smagsoplevelser - ud over det umiddelbare "det smager godt". Det fortalte Smag for Livets leder, professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation Ole G. Mouritsen i debatten "Hvor blev smagen af i al denne snak om mad?", hvor han deltog sammen med branchedirektør i DI-Fødevarer Leif Nielsen, iværksætter Emil Krøll, direktør i Arla Fonden Sanne Vinther og gastronomisk entreprenør Claus Meyer. 

 

 

Omtalt i artiklen

Centerleder, professor, dr. scient

Ole G. Mouritsen er centerleder i Smag for Livet.

Ole G. Mouritsen er professor emeritus i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation ved Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet. 

Han er desuden præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi.

Tidligere var Ole G. Mouritsen i en årrække leder af MEMPHYS – Center for Biomembranfysik ved Syddansk Universitet (SDU).

Han er ekspert i biofysik og gastrofysik og har særligt fokus på formidling af naturvidenskaberne til den brede befolkning bl.a. gennem viden om mad og smag. Foruden sine mange forskningspublikationer har han udgivet en række populærvidenskabelige bøger om bl.a. umami, mundfølelse, blæksprutter, tang, grøntsager og rogn.

Ole G. Mouritsen er en af seks faglige redaktører bag bogen Gastrofysik og smagshåndværk (Praxis, 2024).

Lektor, ph.d.

Michael Bom Frøst er lektor i sensorik ved Københavns Universitet og tidligere leder af Nordic Food Lab. Hans videnskabelige baggrund er sensorik, med en stor viden om sensoriske metoder og viden om hvorfor vi kan lide det vi kan lide. Han forsker og underviser i snitfladen mellem naturvidenskab, gastronomi og oplevelse af smag.

Foto: Robert Elkjær.

Arkitekt og eventansvarlig på Engestofte Gods

Mette Egeskov er uddannet arkitekt og driver sammen med sin søster Engestofte Gods’ kommercielle aktiviteter. Hun er desuden hovedkraften bag Madens Folkemøde, hvor hendes fokus bl.a. er på børn og mad.

Mette Egeskov er udnævnt til smagsambassadør i Smag for Livet.