Gå til hovedindhold
  • Foto: Docfilm
    Foto: Docfilm

Du er her

Smag for Livet-review af forskning i børns madvaner er mest downloadede artikel

Nyhed Danske forskeres gennemgang af forskningen i børns spiseadfærd er nu på førstepladsen over de mest downloadede artikler fra det videnskabelige tidsskrift Appetite.

Den videnskabelige artikel "Changing children's eating behaviour - A review of experimental research" udgivet i tidsskriftet Appetite er nu på førstepladsen blandt tidsskriftets mest downloadede artikler.

Reviewet er en gennemgang af den samlede forskning i børns spiseadfærd og hvordan den påvirkes og udvikler sig. Gennemgangen er udført af fire danske forskere fra Københavns Universitet, cand.scient. Patricia DeCosta, lektor Per Møller, lektor Michael Bom Frøst og lektor Annemarie Olsen - med ekspertise i bl.a. sensorik og udvikling af spisevaner hos børn og voksne.

På baggrund af reviewet har forskerne skrevet dels den videnskabelige artikel udgivet i Appetite, dels et inspirationskatalog henvendt til alle, og især til forældre, som gerne vil have et indblik i, hvordan børn bedst støttes i at grundlægge og udvikle sunde, varierede madvaner.

Inspirationskataloget med titlen Madmodige Børn er udgivet i Smag for Livets skriftserie og er gratis at downloade. Det kan hentes her.

Det videnskabelige review er også frit tilgængeligt og kan downloades hos Appetite her.

 

Omtalt i artiklen

Cand.scient. human ernæring

Patricia DeCosta var en del af Smag for Livet frem til 2018, hvor hun var videnskabelig assistent ved Sensorik og Forbrugervidenskab ved Københavns Universitet.

I samarbejde med den sensoriske gruppe var hun ansvarlig for udarbejdelsen af et litteraturstudie og et idekatalog, der giver et overblik over, hvordan man kan støtte børn i at udvikle varierede, sunde spisevaner. Idekataloget, Madmodige Børn, er udgivet i Smag for Livets skriftserie og kan downloades her.

Lektor, ph.d.

Per Møller er fhv. lektor i sensorik og forbrugervidenskab ved Københavns Universitet.

Han er ekspert i sanserne, og hvordan neuropsykologiske fænomener regulerer vores smagsoplevelse, appetit og fødevarevalg.

Lektor, ph.d.

Michael Bom Frøst er lektor i sensorik ved Københavns Universitet og tidligere leder af Nordic Food Lab. Hans videnskabelige baggrund er sensorik, med en stor viden om sensoriske metoder og viden om hvorfor vi kan lide det vi kan lide. Han forsker og underviser i snitfladen mellem naturvidenskab, gastronomi og oplevelse af smag.

Foto: Robert Elkjær.

Lektor, ph.d.

Fokusområde: Håndværk.

Annemarie Olsen er lektor i sensorik og forbrugervidenskab ved Københavns Universitet.

Annemarie Olsen er ekspert i børns smagspræferencer og hvordan de påvirkes.