Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Smag for Livet på Madens Folkemøde. Foto: Christian Lykking.
    Smag for Livet på Madens Folkemøde. Foto: Christian Lykking.

Du er her

Smag for Livet på Madens Folkemøde 2021

Søger...

Begivenhed På Madens Folkemøde 2021 vil Smag for Livet debattere og udforske, hvordan vi kan bruge smag til at udvikle bæredygtig mad(kultur).

Smag for Livets forskere, faglærere og formidlere debatterer og udforsker ved dette års Madens Folkemøde, hvordan vi kan bruge smag til at udvikle bæredygtig mad(kultur). Det foregår både i egne og andres aktiviteter. Se hele programmet på www.madensfolkemoede.dk og Smag for Livets egne aktiviteter her:

Workshops: Lær at smage & Umamificering af det grønne

Fredag 8.00 – 14.00 for skoleklasser; herefter åbent for alle

Hvornår er noget bittert, og hvor vigtig er teksturen af den mad, vi spiser? I workshoppen ”Lær at smage” udforsker eleverne de 5 grundsmage – sur, sød, salt, bitter og umami. Eleverne bliver guidet i, hvordan de kan bruge deres sanser som analyse-redskab. Og de lærer, hvorfor både smag og tekstur er vigtigt, når vi spiser.

Hvordan får man masser af velsmag ind i grøntsager, og hvordan smager umami? I workshoppen "Umamificering af det grønne" bliver eleverne eksperter i umamificering af grøntsager, når de sammensætter grøntsager tilberedt på forskellige måder og med forskellige smagsforstærkere! 

Grønt så det smager

Fredag 15.00 – 15.30 på "Planteskolen"

Spis mere grønt, siger de nye klimakostråd. Men de siger ikke noget om, hvordan vi får det grønne til at smage godt. Det gør til gengæld gastrofysiker Ole G. Mouritsen og madudviklerne bag det lokale projekt, EGN Lolland-Falster. Sammen serverer de her viden, indsigt og lokale smagsprøver, som vi alle kan bruge til at spise grønt, lokalt og bæredygtigt med mere velsmag.

Hvad kommer først: Smag, klima eller ernæring?

Lørdag 12.00 – 12.45 på "Gårdspladsen"

De officielle kostråd er blevet til klimakostråd. Vi skal spise sundt for både krop og planet. Men hvad kommer først, når vi skal ændre madvaner: klimahensyn, personlig sundhed eller velsmag? Kan kostrådene hjælpe os til at spise både ernæringsrigtigt, bæredygtigt og klimavenligt? Og skal smagen med på råd? Få svarene fra en professor i smag (Ole G. Mouritsen), Concitos programchef for Fremtidens Fødevarer og Fødevarestyrelsens chef for Bæredygtig Mad og Sundhed. Mikael Schneider modererer debatten.

Adresse: 
Engestofte Gods
Søvej 10
4930 Maribo
Danmark