Skiller din sovs eller mayonnaise? Fedtstof og vand kan som udgangspunkt ikke blandes sammen. Derfor har vi brug for en emulgator fra fx æg. I denne video får du forklaringen på...
ArtikelArtikelNyt om smag
Kok Klavs Styrbæk tildelt prisen "Årets Smagsløg" ved Arla Generation Food Awards. Læremiddelredaktør Cathrine Terkelsen var også nomineret for sit arbejde i Smag for Livet....
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Antropolog Susanne Højlund og ph.d.studerende Amanda Rasmussen udfolder i denne artikel et antropologisk perspektiv på madkundskab som kropslig og rumlig viden med udgangspunkt...
VideoMaterialeFakta om smag
I juni 2021 holdt Smag for Livet konference i DGI-Byen i København med både oplæg, showcases og festtale. Her kan du genopleve det hele i optagelsen af den livestream, der blev...
VideoMaterialeFakta om smag
Casper Engel Rasmussen er kafferister og medejer af Coffee Collective, hvor smagningerne er en daglig, afgørende faktor for kaffens kvalitet....
Fagfolk fra professionel gastronomi og foodies fra hjemmekøkkenet kan få tips til at skrue maksimalt op for smagen i en stribe workshops, der kombinerer videnskab og godt...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
På de fødevarefaglige erhvervsuddannelser arbejder man med den professionelle smag, som handler om forventninger til maden og...
BøgerArtikelFakta om smag
I denne bog har en kok og en forsker sammen lavet forberedelser til julen, så dufte og smag af mad og drikke bliver, som vi alle forventer....
KøkkentipMaterialePrøv selv
Sensommer og efterår er syltetid. Professor i gastrofysik Ole G. Mouritsen giver gode råd om syltning.
Hvad er det at sylte?
Sylte kommer...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Osteproduktion er et helt fag og håndværk i sig selv, og det kræver dyb indsigt i området at overskue fremstillingen for alle ostetyper. Derfor kan det for de fleste måske virke...
Brug materialerne i vores gratis app, Fag med Smag, eller lad jer inspirere på vores hjemmeside. Listen herunder giver tips til nogle materialer, der kan bruges direkte eller...
300 unge dystede i DM i Skills 2020.
Elisabeth Madsen, kokkeelev fra TechCollege i Aalborg, har vundet DM i Skills 2020 i faget Kok. Det...
ArtikelArtikelNyt om smag
Engagement, tålmodighed, flid og fantastisk gåpåmod kendetegner vindende kokkeelever, mener faglærer Simon Sørensen.
Elisabeth Madsen...
VideoMaterialeFakta om smag
Mød seks forskellige mennesker, der smager, dufter og mærker sig til ultimativ velsmag i deres professionelle liv.
Følesansen er...
VideoMaterialeFakta om smag
Dak Wichangoen er køkkenchef på michelinrestauranten Kiin Kiin i København. Hun har ikke selv valgt kokkefaget - det er kokkefaget, der har valgt hende, siger hun om sit...
VideoMaterialeFakta om smag
Godt øl er ikke kun et spørgsmål om højteknologisk bryggeteknik. Sanserne er væsentlige for brygmester Mads Cort Nielsen.
Hvordan føles et...
VideoMaterialeFakta om smag
Når man laver mad, kræver det, at man bruger sin lugte- og smagssans, men også følesansen, siger slagter Ian MacDougall om sit madhåndværk....
VideoMaterialeFakta om smag
Hvis man ikke kan få gode grøntsager i byen, hvor man bor, så kan man flytte på landet og dyrke selv. Det valg har Jens og Ane truffet.
...
VideoMaterialeFakta om smag
Smagen af en østers varierer meget alt efter årstiden, fortæller CEO i Glyngøre Shellfish, Svend Bonde. Han stoler på de sanser, han bruger i arbejdet hver dag....
Sanserne og sensorikken kan bruges på mange måder i køkkenet, f.eks. til at udvikle nye retter. Et nyt forløb lærer kokke- og ernæringsassistentelever at udnytte metoderne fra...
Reportager fra undervisningArtikelUndervisning
I madkundskab bliver eleverne kompetente gennem både viden, sanseindtryk og håndværk, og det kan være nemmere at huske det lærte, hvis man smager undervejs. Det afprøvede et...
ArtikelArtikelNyt om smag
Når Kenneth Toft-Hansen og Christian Wellendorf deltager i kokkenes VM, Bocuse d'Or, er det et eksempel på, hvor højt niveau madhåndværket kan nå, men også hvor meget det koster...