UndervisningspakkeMaterialeUndervisning
Hæftet "Maddannelse, smag og bæredygtighed i pædagogiske institutioner" henvender sig til nuværende og kommende pædagoger og lærere i dagtilbud og grundskolen og bidrager med...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Hvordan praktiserer lærere madmæssig mangfoldighed i madkundskab? Det undersøger ny forskningsrapport, som også kommer med anbefalinger om emnet til alle, der arbejder...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Smagen af den mad, vi spiser, kan opleves vidt forskelligt. Her er en guide til at identificere otte dimensioner af smag.
Smag er ikke...
Igennem syv år har forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet skabt og omsat viden om smag i børn og unges uddannelser og liv. I en tredelt evaluering af centrets sidste...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Specialiseringsmodulet "Mad og smag i skolen – pædagogiske og didaktiske muligheder" har givet lærerstuderende viden om, hvordan smag kan bruges som didaktisk greb, som en...
BøgerArtikelFakta om smag
Effektfuldhedsundersøgelser af undervisning og events med smag som omdrejningspunkt. Download bogen her.
Her kan du downloade...
UndervisningspakkeMaterialeUndervisning
På denne liste kan du få et overblik over litteratur, der handler om smag og læring. Der er henvist til nogle af værkerne i undervisningspakkerne til lærer- og...
UndervisningspakkeMaterialeUndervisning
Dette forløb om smagsdidaktik retter sig mod undervisning inden for Lærerens Grundfaglighed på læreruddannelsen.
Målgruppe:...
UndervisningspakkeMaterialeUndervisning
Et undervisningsforløb om smagsdidaktik og læremiddeldesign til læreruddannelsen
Kan smag anvendes som undervisningsmetode i folkeskolens...
UndervisningspakkeMaterialeUndervisning
Med disse kompositionskort kan læreren tilrettelægge varieret undervisning, der udfordrer den samme genstand på forskellige måder.
En...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
En didaktisk model om elevens æstetiske, analytiske, håndværksmæssige og kommunikative virksomhed
FOR ELEVERNE ER VERDEN ALTID NY. Det er...
OversigtMaterialeUndervisning
Her er et overblik over bøger og artikler om didaktikken og læringssynet bag de undervisningsmaterialer, Smag for Livet har udviklet
...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Få viden, tips og gratis læremidler til faget madkundskab med Smag for Livets webinarer. Webinarerne dækker både det obligatoriske fag, valgfaget med prøve og inspiration til...
BøgerArtikelFakta om smag
Denne bog dykker ned i jagten, køkkenarbejdet, litteraturen og læringen omkring vildt - gennem ord, billeder og opskrifter.
Hvis denne bog...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Lektorerne Majbritt Pless, Cathrine Terkelsen og Liselotte Hedegaard bidrager her til at formulere en smagsdidaktik, der beskriver, hvordan smag kan indgå i undervisningen i...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Kom med til virtuel lancering og oplæg om Smag for Livets nye, gratis bog om jagt, undervisning, litteratur og tilberedning, hvad angår smagen af vildt - gennem ord, billeder...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
:
Hej lærer! Thomas Brahe, Anne Torpegaard Festersen og Cathrine Terkelsen byder dig velkommen til Smag for Livets læringsunivers...
"Smag og læring" præsenterer et undervisningsforløb til folkeskolens mellemtrin, hvor smag anvendes som tværfagligt emne. Download bogen her....
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Hvad er smag, og hvordan underviser man i, med og for smag?
OBS: KONGRESSEN ER UDSAT PGA. CORONAVIRUS-PANDEMIEN. NY DATO FØLGER.
Ved...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Akademi for Madkundskabsdidaktik afholder åbent seminar om bæredygtighed i madkundskabsdidaktik.
På dette åbne heldagsseminar sætter...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Hvordan har vores sanseapparat udviklet sig gennem tiden? Hvordan påvirker smag vores selvforståelse? Og hvad vil det sige, at smag kan være trendy eller moralsk? Få svar på...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Vi lærer gennem erfaringer, der stimulerer vores sanser og gør os nysgerrige. Netop dét kan smagsoplevelser gøre, og derfor er smag oplagt at bruge i undervisningen,...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Didaktik er den del af pædagogikken, der handler om undervisningens form og indhold.
Undervisere kan bruge en given didaktik som et...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Pædagogik er læren om den teori og praksis, der omhandler mål, midler, sammenhænge og forhindringer i relation til udvikling af værdier...