Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Er du lærer i 5.-6. klasse i f.eks. madkundskab eller natur/teknologi, så vil vi gerne indbyde dig og din klasse til et forskningsprojekt om insekter som fremtidens mad....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Brætspil, kortspil, computerspil og andre spil kan motivere børn til at spise mere frugt og grønt. Omvendt kan spil også få børn til at spise flere usunde snacks. Det...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Madens smag, duft og udseende er vigtig for 10-12-årige. Men nysgerrigheden spiller en stor rolle, når børn skal beslutte, om de vil smage på noget nyt, viser netop udgivet...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Når børn flere gange spiser frugtstænger beriget med rødbede, gulerod eller græskar, kan børnene godt blive mere begejstrede for frugtstængerne – men ikke nødvendigvis for...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Alle de præsenterede forskningsprojekter undersøger, hvordan børn ændrer præferencer for smag.
Tre af Smag for Livets forskningsprojekter...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Deler børn smag på tværs af jordkloden, når det gælder snacks og slik? Smag for Livets taiwanske forskningsassistent, cand.scient Yi-Ting Sun, har ladet danske og taiwanske...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Hvis vi spiser en bestemt slags mad ofte, opfatter vi efterhånden madens smag som gradvist mindre kompleks. Det betyder, at en ret, der...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Fænomenet, at jo flere gange vi udsættes for en smag, fødevare eller noget helt tredje, jo mere vænner vi os til den, og kan på sigt...
ArtikelArtikelNyt om smag
Børns smag for mad er formet af deres omgivelser og kultur snarere end deres gener, viser MasseEksperimentet 2015.
Vi er hverken født som...
ArtikelArtikelNyt om smag
Opskriften på madglade børn og voksne: Slip tøjlerne og lad børnene selv bestemme.
Hvem vil ikke gerne deltage i et måltid med familien,...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Mange forældre vil gerne vide, hvordan de støtter deres børn i at spise varieret og udvikle madmod. Forskning i børns smagspræferencer har ført til evidensbaseret viden, der kan...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Vi spiser med øjnene, og selv farven på tallerkenen betyder noget for vores madvalg – særligt for børn under 10 år. Det har to forskere fra Smag for Livet vist....
ArtikelArtikelNyt om smag
Der findes ingen mirakelkur. Men der en række tilgange, du kan forsøge dig med, hvis du gerne vil ændre på, hvad dit barn spiser.
”Ad! Det...
VideoMaterialeFakta om smag
Hvornår er man kræsen? Og hvornår bruger man bare sin naturlige, kritiske sans? Denne film ser nærmere på det, vi ikke kan lide.
...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Det fænomen, at vi påvirkes af dem, vi omgås. I forhold til mad og spisevaner, påvirkes børn ved peer influence til at få de samme...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Hypotesen om flavour-nutrient læring, som dog ikke har meget evidens, er, at kombinationen af en ny, ukendt fødevare med en fødevare,...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Neofobi er angst for det nye eller ukendte – i denne sammenhæng fødevarer, man ikke kender og/eller ikke har smagt. Det modsatte er...
Som de fleste vil vide, er chokolade ikke bare chokolade. Prøv, om du kan smage forskel på to forskellige slags mørk chokolade
Kan du...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Må man vise afsky og vrænge af mad, man ikke synes om? I denne første smagsklumme om temaet AFSKY ser Susanne Højlund nærmere på ansigtsudtrykkene og det, man må og ikke må....
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Hvordan reagerer en gruppe 10-årige drenge, når en af dem bedre kan lide bær og asparges end chips og slik? Mød Morten med den anderledes smag i Stinne Gunders klumme....
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Mad smager bedre, når vi spiser sammen. Smagen er noget, der sker imellem os, forklarer antropolog Susanne Højlund i den nye “Tænkepauser”-bog fra Aarhus Universitetsforlag. Her...
ArtikelArtikelNyt om smag
Hvis vi vil ændre vores kost, må vi genlære det at spise, skriver madskribenten Bee Wilson i en ny bog, First Bite. Ole G. Mouritsen har læst den....
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Den såkaldte flavour-flavour-læring – eller ”smagsparring”– går ud på at kombinere en smag, man vil lære at kende, med en smag, man...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Når vi som børn udvikler smag for noget, følger det os ind i voksenlivet.
Der er meget få studier, der følger de samme mennesker over...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Vi taler om kræsenhed, når vi ikke kan lide en række kendte fødevarer.
Der anvendes ikke nogen officiel definition eller ”test” man kan...