UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du forskellige videoer til brug i undervisningen. Videoerne kan også ses på Smag for Livets kanal på YouTube.
...
Både coronavirus og andre virus som forkølelse eller influenza kan påvirke smags- og lugtesansen. Med almindelige ingredienser fra dit hjem kan du teste, om din lugtesans virker...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Spørger man de 11-13-årige, kunne deres forældre godt sætte fisk på bordet noget oftere, viser en ny Smag for Livet-undersøgelse
Tak:...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
For første gang er det påvist med videnskabelige metoder, at vores oplevelse af smagen af umami forstærkes af bestemte aromastoffer i maden. Den nye viden kan bruges til f.eks....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Kunsttryk, godt madhåndværk og kreativ madlavning sætter skub i forståelsen for fisk blandt elever i 5.-6. klasse. Det viser et ph.d.-projekt, som Rikke Højer har lavet i Smag...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du en samling af reportager og andre materialer, som kan inspirere dig til, hvordan du arbejder med smag i din undervisning.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvad er sensorik? Og hvad kan det bruges til? I denne video giver videnskabelig assistent Marie Damsbo-Svendsen dig et indblik i sanserne med fokus på tekstur og smagssansen....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Det internationale Creative Tastebuds-symposium om smag og bæredygtighed skulle være fundet sted i 2020, men er udsat til august 2021.
Mens vi venter, byder vi her på en...
UndervisningsforløbUndervisning
Du finder her et udvalg af tekster, artikler og bøger om smag udgivet af Smag for Livet. Teksterne hænger ikke nødvendigvis direkte sammen med bestemte undervisningsforløb men...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Insekter er bæredygtig og klimavenlig mad. Men hvad skal der til for at vi vil spise det?
148 danske børn i alderen 11-12 år har rullet og spist havregrynskugler med...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet ser eleverne en kok lave en velsmagende ret ud fra principperne for velsmag. Kokken fortæller hvordan retten er lavet, og hvilke elementer der bidrager til...
UndervisningsforløbUndervisning
I dette modul lærer eleverne at bruge deres viden om sensorik til at udvikle en velsmagende ret. Modulet starter med et oplæg om 10 principper for velsmag, som er en...
UndervisningsforløbUndervisning
Sensoriske evalueringsmetoder er centrale i forhold til at vurdere madvarer og retter systematisk. Igennem dette modul lærer eleverne tre sensoriske evalueringsmetoder, som er...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne lærer i denne aktivitet om kortlægning, som er en sensorisk evalueringsmetode til at vurdere flere retter eller produkter op imod hinanden for at finde forskellige og...
UndervisningsforløbUndervisning
For at underbygge elevernes forståelse af teorien bag grundsmagene og trigeminalsansen indgår der i dette modul en smagning af grundsmagene i forskellige opløsninger, en...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne lære, hvordan grundsmagene smager. Det sker gennem en øvelse, hvor eleverne skal smage på de fem grundsmage i to forskellige koncentrationer (lav...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet introduceres eleverne til sensorik og lærer om smagssansen og grundsmagene igennem et teoretisk oplæg.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Denne aktivitet handler om sensoriske ordforråd – i dette tilfælde flavourhjul. Modulet består af teori og smagninger. Eleverne skal smage på forskellige olivenolier og beskrive...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet lærer eleverne om sensorisk profilering, også kaldet spiderplot. Modulet indebærer et teoretisk oplæg og smagninger. Eleverne skal smage på en række produkter...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet introduceres eleverne til sensorik og sensoriske evalueringsmetoder gennem et teoretisk oplæg.
...
Hvad skal I lave i efterårsferien? Her er en liste med forslag i børne- og voksenhøjde.
BAG NOGET:
Kagebagning er som regel altid...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne i køkkenet og lave en eller flere (forhåbentlig) velsmagende retter ud fra 10 principper, der bidrager til velsmag. Principperne er en...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet indføres eleverne i, hvad der er med til at gøre en ret velsmagende, gennem et teoretisk oplæg.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Forslag til opfølgende spørgsmål til modul D - Sensoriske metoder – sæt ord på.
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne smage på forskellige madvarer og sætte ord på, hvad de hører og føler, og hvordan de oplever teksturen, mens de smager på madvarerne....