UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du forskellige videoer til brug i undervisningen. Videoerne kan også ses på Smag for Livets kanal på YouTube.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne samling af videoer kan du gå på opdagelse i forskellige madtekniske metoder og teknikker. Videoerne er af varierende sværhedsgrad, så du kan anvende dem som passe til...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvordan kan I smage jeres mad til? Og hvordan kan I få lidt ekstra smag ind i jeres retter? Vi har samlet en række videoer om tilsmagning, som du kan bruge i din undervisning....
UndervisningsforløbUndervisning
Sanse-kit består af en række aktiviteter, der alle har smagen i centrum. Eleverne skal bl.a. tegne, smage og sanse for herigennem at erkende de 5 grundsmage, tilegne sig...
UndervisningsforløbUndervisning
Oplevelsen af smag er sammensat af et væld af sanseindtryk. I dette forløb skal eleverne gennem eksperimenterende aktiviteter tilegne sig viden om, hvordan de forskellige sanser...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne lære om nogle af fremtidens fødevarer og udfordre deres egen smag ved at prøve at smage forskellige fødevarer fra naturens spisekammer....
UndervisningsforløbUndervisning
Fremtiden? Er det ikke sådan noget med robotter, som invaderer jorden med højteknologiske våben? Jo, det er det måske i science fiction-filmene. Men fremtiden er også langt mere...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne få lyst til og mod på at smage på udfordrende og ikke så velkendte fødevarer. De skal lege med smagen og udfordre sig selv og hinandens smagsmod...
UndervisningsforløbUndervisning
I disse opskrifter er grundsmagen sød i fokus. Smagen af sød er typisk forbundet med tilstedeværelsen af sukker i en fødevare. Sød smag giver et signal til hjernen om, at...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne tilegne sig viden om smagssansen og de 5 grundsmage, som smagsløgene kan registrere. Eleverne skal opleve smagen af de 5 grundsmage ved at smage...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne opleve, at både følesansen og høresansen også har stor betydning for smagen. Dette foregår, ved at eleverne præsenteres for både bløde og...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne skal tilegne sig viden om den fysiologiske smagssans på tungen, som er en af de 5 sanser, som vi smager med. Tungerne farves blå for at opdage, hvor smagsløgene sidder...
UndervisningsforløbUndervisning
Disse aktiviteter kan alle fungere som selvstændige aktiviteter, hvor eleverne på forskellig vis får mulighed for at arbejde undersøgende og eksperimenterende med råvarer og...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du opskrifter, som tager udgangspunkt i råvarer fra havet.
UndervisningsforløbUndervisning
Det særlige ved insekter er, at de kan spises hele, er rige på protein - og så undgår man det madspild og det CO2-udslip, som man normalt får ved kødproduktion. Her finder du en...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du opskrifter, hvor der anvendes forskellige urter. Tag fx selv på en sanketur i naturen med din klasse og find forskellige spiselige planter, som I kan...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne skal opnå forståelse for, hvordan lugte er tæt forbundet med erindringer.
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne skal opnå kendskab til lugtesansens anatomi og blive bevidste om, at man ikke kun smager maden på tungen, men at lugtesansen især også bidrager til den samlede...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Denne aktivitet handler om at arbejde kreativt med fødevarer og smag med henblik på at blive bevidst om, hvordan man kan anvende hele fødevaren og undgå madspild....
UndervisningsforløbUndervisning
I dette forløb skal eleverne eksperimentere med fødevarer og smag for herigennem at blive bevidste om, hvordan man kreativt kan udnytte fødevarer bedre og dermed undgå madspild...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Denne aktivitet handler om smagning og sanseoplevelser af juice ved forskellige temperaturer samt om at gøre sig refleksioner over frugt og grønts smag og anvendelsesmuligheder...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne opnå kendskab til forskellige krydderurter og erfare, hvordan krydderurterne kan anvendes som smagsgivere i maden....
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne gennem eksperimenterende undervisning, dialog og tilsmagning af en neutral kartoffelsuppe, tilegne sig viden om tilsmagning....
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne tilegne sig viden om de 5 grundsmage og lære, hvordan man kan anvende fødevarer, som repræsenterer grundsmagene, til at tilsmage maden. I denne...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne skal blive bevidste om følesansen og synssansens betydning for smagen.