UndervisningsaktivitetUndervisning
Kaffe vil ofte være en del af et etiopisk måltid. Kaffen siges at stamme fra Etiopien. Ceremonien foregår ved, at grønne kaffebønner ristes. Røgen fra bønnerne bæres rundt, så...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Denne linsestuvning er en central spiller i det etiopiske køkken. Når først krydderiet er blandet, og smørret er klaret, er denne smagfulde ret en hurtig og let omgang....
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du opskrifter på afrikanske retter. Opskrifterne knytter sig til undervisningsforløbet aFRIKADELLEN - få smag for Afrika. I undervisningsforløbet kan eleverne følge...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Skinnet på hønsefødderne bliver ret blødt og lækkert. Bid et stykke af fødderne, sut skindet af og tag benet ud af munden. Normalt spiser man ikke benene, men i stedet alt andet...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Jollof-ris er en af de mest kendte afrikanske risretter. Frygt ikke brændte ris i bunden af gryden, nogle har dem ligefrem som favoritdelen i en jollof....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Waakye er en traditionel ghanesisk risret med bønner. Retten bliver spist morgen, middag eller aften. Det er en tung og mættende ret, som fungerer godt med kylling eller andet...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Chicken Yassa, også kaldet Yassa Poulet, eller andre franske ord for kylling. Retten er den første, jeg fik serveret af Mama Kumba. En simpel ret, der kræver lidt forberedelse...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hemmeligheden til den dybe, runde og krydrede smag af Etiopien, skal blandt andet findes i denne klarede smør, kaldet Niter Kibbeh.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Berberér er en krydderiblanding og et grundelement i det etiopiske køkken. Krydderiblandingen giver retterne en dyb og varm smag.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Biltong er en klassisk sydafrikansk konservering af kød. Det er krydret kød, som er hængt til tørre og derefter spises. Biltong er blødere og saftigere end den amerikanske beef...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Doro wat er en klassiker i det etiopiske køkken, som du ofte ser på menukortet. Doro Wat er kylling, der er serveret med en sauce, der hovedsagelig er lavet på løg og...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Injera er etiopiernes brød, tallerken, kniv og gaffel. Man river injera i mindre stykker og bruger stykket til at fange kød, grøntsager eller en stuvning....
UndervisningsaktivitetUndervisning
En senegalesisk drik, der er lavet på hibiscus-blade. Hibiscus giver en smag, der minder lidt om tranebær. Drikken er derfor ofte let sød og syrlig, der gør den god til en...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Attaya er en traditionel te, der drikkes i Senegal og Vestafrika. Den serveres ofte efter måltider, hvor familie og venner slår mave og snakker....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her finder du en opskrft på Peri-peri chilisauce a la Nando’s (en populær restaurant i Afrika, som er kendt for netop deres stærke chilisauce)....
UndervisningsaktivitetUndervisning
En mafé er en vestafrikansk klassiker. Retten har en intens smag af peanuts, og den er cremet og lækker.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I femte og sidste kapitel af smagsrejsen rundt i Sydafrika, ser journalisten Jeppe Vestergaard Jensen nærmere på, hvad vi i Europa kan lære af Afrika, når det gælder mad, smag...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Siden 1400-tallet har Europa haft indflydelse i Afrika. Europæerne kom med nye ting, som i samspil med de eksisterende kulturer skabte nye kulturer og madretter. Men nu vender...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Ris er en vigtig fødekilde i Afrika. Men risen har også en særlig historie i Afrika, og den er forbundet med en række traditionelle, smagfulde retter. Følg journalisten Jeppe...
UndervisningsforløbUndervisning
Omdrejningspunktet er en reportage fra en smagsrejse rundt i Afrika.
Forløbet består af 5 kapitler med arbejdsspørgsmål og opgaver, som kan løses før, under og efter læsningen...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Når man er ude at opleve den store verden og maden derfra, hvad er så et ægte måltid, der præcis rammer den smag og følelse, som de lokale forbinder med deres mad? Og er det...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Lige så snart turisterne lander i Sydafrika, bliver de præsenteret for en af Sydafrikas nok mest betydningsfulde spiser - det tørrede kød der kaldes biltong. I kapitel 2...
Jeppe Vestergaard Jensen har som legatmodtager i Smag for Livet udviklet...