UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du forskellige videoer til brug i undervisningen. Videoerne kan også ses på Smag for Livets kanal på YouTube.
...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du Smag for Livets forskellige kort og spil, som kan indgå som læremidler i undervisningen.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne fagtekst fortæller Martin Petersen, hvordan man mælkesyrerfermenterer grønt, og guider dig til, hvordan du selv kan fermentere dine grøntsager....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Et godt sted at starte med fermentering er at omdanne sukker til alkohol og alkohol til eddike. Der gemmer sig en stor forståelse af fermentering i netop de processer. I denne...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Ole G. Mouritsen fortæller i denne artikel om svampekulturen koji's egenskaber til at forvandle grøntsager til små umamibomber.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Fermenteringsekspert Martin Petersen giver her en introduktion til, hvordan man fremstiller mælkefermenteret grønt.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Kimchi, kombucha, kefir - flere slags gæret og fermenteret mad dukker op herhjemme, ligesom vi har spist tykmælk og spegepølse længe. Cand.brom. Birthe Kofoed Mortensen giver...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her finder du opskrifter på kombucha. Det tager 1 - 2 uger at lave sin egen kombucha. Denne opskrift bruges bl.a. på Hotel- og Restaurantskolen....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Fermenteringsekspert Martin Petersen giver her en introduktion til at fremstille sin egen koji og miso i fermenteringslaboratoriet.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Kvass er en fermenteret drik baseret på brød. Den er især kendt i Baltikum, i Øst- og centraleuropa, Rusland og Hviderusland. Smagen minder om øl, men alkoholprocenten er under...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne guide beskriver fermenteringsekspert Martin Petersen fra Hotel- og Restaurantskolen, hvordan man kan etablere et fermenteringslaboratorium på f.eks. en erhvervsskole...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Komplet guide til at etablere et fermenteringslaboratorium på f.eks. en erhvervsskole eller i en restaurant.
...
UndervisningsforløbUndervisning
Her kan du få Smag for Livet-plakater til dit undervisningslokale. Se listen nedenfor. De kan hentes som pdf-filer via linkene.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Dampning, sautering og gratinering er metoder, der kan anvendes ved tilberedning af mad. Men hvad kendetegner metoderne? Hvornår anvender vi dem? Og hvilken indflydelse har...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne samling af videoer kan du gå på opdagelse i forskellige madtekniske metoder og teknikker. Videoerne er af varierende sværhedsgrad, så du kan anvende dem som passe til...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Vi har samlet tre videoer til dig, der handler om at sanke. Mikael Schneider guider dig til hvordan du kan sanke i skov, by og på stranden og giver nogle bud på hvordan du kan...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvor kommer svinekødet og smagen af gris fra? I disse små film kan du gå på rundtur blandt frilandsgrise med svineavler Poul Lang Nielsen på hans gård på Hindsholm. I videoerne...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Smag og mad er mere end det, vi spiser. Vi har samlet en række videoer, der har fokus på, hvordan vi smager med alle sanserne, og hvordan smagen kommer fra mere end blot den mad...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvordan kan I smage jeres mad til? Og hvordan kan I få lidt ekstra smag ind i jeres retter? Vi har samlet en række videoer om tilsmagning, som du kan bruge i din undervisning....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Formålet med denne aktivitet er, at eleverne arbejder med madspild i forhold til, hvordan rester af fisk kan bruges. Aktiviteten konkretiseres ved, at eleverne skal tilberede en...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet får eleverne viden om, hvordan man kan mindske madspild, når man arbejder med hele fisk. Fiskeskroget kan bl.a. bruges til at lave fiskefond. Eleverne får...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvordan håndterer man en fisk, og hvordan bedømmer man en fisks friskhed? I denne aktivitet får I tips og tricks til korrekt håndtering af fisk og konkrete vurderingsprincipper...
UndervisningsforløbUndervisning
Dette undervisningsforløb er baseret på Rikke Højers Ph.d. afhandling "Smag for Fisk", som er et Smag for Livet undervisningsmateriale om fisk. Enkeltdele og kapitlerne fra...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Denne aktivitet er tiltænkt valghold i madkundskab. I aktiviteten skal eleverne arbejde med fisken ørred. De skal udtænke og tilberede deres egen opskrift med udgangspunkt i et...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvordan fileterer man en ising, og hvad er det for en fisk? I denne aktivitet får eleverne mulighed for at prøve kræfter med filetering af en hel ising og en efterfølgende...