Gå til hovedindhold

Du er her

Hvem er vi

Smag for Livet er et landsdækkende forsknings- og formidlingscenter med fokus på madens smag som central drivkraft for livsglæde, sundhedsfremme, læring, dannelse, madhåndværk og brobygning. Centret er stiftet i 2014 med støtte fra Nordea-fonden med det formål at skabe muligheder for et bedre og rigere liv for den danske befolkning.

Forskere, kokke, undervisere og studerende vil åbne danskernes øjne for smagens betydning for livskvalitet og sundhedsfremme. Et nyskabende, tværfagligt formidlingsprojekt om smagen.

 

 

Smag for Livet arbejder med en lang række aktiviteter, der skal få alle, især børn og unge, til at få gavn af den daglige smagsoplevelses betydning for læring og livskvalitet.

Nordea-fonden støtter Smag for Livet med 23 mio. kr. i perioden 2018 – 2021. Fonden, som har et almennyttigt og velgørende formål, støtter aktiviteter, der fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.

Smag for Livets centerledelse repræsenterer centrets forskellige partnere:

Professor Ole G. Mouritsen, Københavns Universitet (centerleder)
Professor (mso) Karen Wistoft, Aarhus Universitet
Lektor Liselotte Hedegaard, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
Faglærer Simon Sørensen, TechCollege Food
Projektkoordinator Mikael Schneider, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Kontaktinformationer på centrets ledelse og deltagere findes på Kontakt os-siden eller i nedenstående oversigt over Smag for Livets deltagere.

Smag for Livet er desuden åbent for samarbejder og rekruttering af studerende, ildsjæle eller andre med gode ideer, som formidler viden om smag ud til især børn og unge. Det sker bl.a. gennem legatprojekter og udnævnelse af smagsambassadører, som på forskellige måder udbreder viden om smag.

 

Personer med tilknytning til Smag For Livet

Projektdeltagere

Lone Berg

Lektor, Risskov Gymnasium

Thomas Brahe

E-læringskonsulent

Peter Brodersen

Lektor og forsker, cand.pæd.

Morten Christensen

Postdoc, ph.d.

Marie Damsbo-Svendsen

Cand.scient. i Fødevareinnovation og Sundhed

Lars Duelund

Akademisk medarbejder, cand. scient.

Jan Geertsen

Lektor, Sct. Knuds Gymnasium

Lars Husum

Lektor

Susanne Højlund

Antropolog, lektor, ph.d.

Jonatan Leer

Postdoc, ph.d. - Mag.art.

Maria Fast Lindegaard

Projektmedarbejder

Jesper Mebus

Lektor

Rikke Højer Nielsen

Lektor, cand.scient, kok

Annemarie Olsen

Lektor, ph.d.

Henrik Parbo

Gymnasieprojektudvikler, lektor

Majbritt Pless

Lektor, master i sundhedspædagogik (MSU), lærer

Karen Klitgaard Povlsen

Lektor, lic.phil.

Mikkel Stovgaard

Ph.d., Postdoc

Klavs Styrbæk

Køkkenchef, kok

Cathrine Terkelsen

Cand.pæd. i didaktik, læremiddelredaktør

Casper Thrane

Lektor, Risskov Gymnasium og Ph.d.-studerende, Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet.

Koordination og presse

Elle Lüchau

Studentermedhjælper

Eva Rymann

Journalist, kommunikationsansvarlig

Smagspartnere

Camilla Finsterbach Kaup

Adjunkt, cand.mag. & Cand.it.

6.A fra Tarup Skole

Smagsklasse

Ledelse

Michael Bom Frøst

Lektor, ph.d.

Anette Kamuk

Lektor, cand.brom, projektleder

Ole G. Mouritsen

Centerleder, professor, dr. scient

Mikael Schneider

Projektkoordinator

Simon Sørensen

Faglærer, kok

Karen Wistoft

Professor (mso), Ph.d.

Legatmodtagere og smagsambassadører

Martha Freja Andreassen

Lærer og projektleder

My Bach

Ernæring og sundhedsstuderende

Anne Bech

Lærer

Kristine Böhm Nielsen

Lærer, cand. scient.

Charlotte Holm Brodersen

Cand.scient. i Fødevareinnovation og Sundhed

Lise Brunk

Professionsbachelorstuderende, Ernæring- og sundhed

Louise Beck Brønnum

Cand.scient.food, smagsambassadør

Ghislaine Calleja

Cand.scient. i Fødevareinnovation og sundhed

Mette Dehn

Ernæring og sundhedsstuderende

Mette Egeskov

Arkitekt og eventansvarlig på Engestofte Gods

Claus Frantzen

Cand.scient. i Fødevareinnovation og Sundhed

Kayla Guerrero

Ernæringsuddannet

Mikkel Hagen

Kokkeelev

Lisa Hansen

Læremiddelforfatter, lærer, cand.pæd

Brian Bjarke Jensen

Nanobioscience-studerende

Asmus Gamdrup Jensen

Historiker, smagsambassadør

Jonas Stejn Klotz

Professionsbachelor i Ernæring og sundhed

Lotte Knakkergaard Nielsen

Cand.scient.anth. (Antropologi)

Denise Gjørtz Krog

Professionsbachelor i Ernæring og sundhed

Peter Lionet Faxholm

Kok og kandidatstuderende i levnedsmiddelvidenskab

Mie Thorborg Pedersen

Cand.scient. i gastrofysik

Jonas Astrup Pedersen

Cand.techn.al. (Fødevarevidenskab)

Kirsten Marie Pedersen

Lektor, master i sundhedspædagogik

Rasmus Petersen

Folkeskolelærer

Amanda N Rasmussen

Antropolog

Lasse Schwartz

Ernæring og sundhedsstuderende

Julia Sick

Cand. scient. i human ernæring

Leonardo Sagastuy Solis

Kunstner og tegner

Adam Williamson

Folkeskolelærer, kok & tjener

Sofie Zacho Leth-Nissen

Professionsbachelor i Ernæring- og sundhed

Tidligere deltagere

Anne Krogh Aastrup

Læremiddelforfatter

Julia Emily Bjørnstrøm

Fysikstuderende

Patricia DeCosta

Cand.scient. human ernæring

Per Lyngs Hansen

Lektor, ph.d.

Agnete Hoffmeyer

Lektor, cand.mag. i almen pædagogik

Lise Holm

Læremiddelforfatter

Kenneth Højgaard

Konst. direktør, souschef, kok, cand.scient.

Mikkel Jacobsen

Adjunkt og forsker, cand.mag

Mikkel Lassen

Cand. pæd. soc.

Charlotte Mithril

Lektor, ph.d.

Birthe Kofoed Mortensen

Lektor, cand.brom.

Per Møller

Lektor, ph.d.

Mathias Mølleskov

Læremiddelforfatter

Lars Onslev

Cand.mag.

Mathias Skovmand-Larsen

Videnskabelig assistent på KU FOOD / Nordic Food Lab

Yi-Ting Sun

Cand.scient. i Fødevareinnovation og sundhed

Anette Kistrup Thybo

Forsknings- og innovationschef, ph.d., UC Lillebælt

Thomas Yung

E-læringsmedarbejder