Gå til hovedindhold
  • Foto: Pixabay
    Foto: Pixabay

Du er her

Æblet smager godt sammen med...

Øvelse Gennem denne lille øvelse, kan I opnå større kendskab til æblet ved at blive bevidste om æblets smag og diskutere dets anvendelsesmuligheder.

I skal undersøge, hvad der sker med æblets smag - herunder grundsmage, konsistens og aroma - når det tilsættes andre krydderier, krydderurter eller råvarer.

Sådan gør I:

Tag et æble og skær det i både. 

Sæt de krydderier/råvarer som I vil tilsætte til æblet frem. 

Forslag til krydderier/råvarer:

  • lakridspulver
  • karry
  • kanel
  • rucola
  • parmesanost
  • kakao
  • ingefær

Tilsæt lidt af hvert krydderi/råvare, til de forskellige stykker æble og smag på det – ét af gangen.

Diskutér nu, hvad tilsætningen af denne råvare/dette krydderi gør ved smagsoplevelsen.

  • Hvilken smag/krydderi/råvare kunne være sjov at arbejde videre med sammen med æblet?
  • Hvilken smagskombination smager mest interessant/spændende/anderledes/lækkert
  • Hvorfor?

God fornøjelse!

Er du lærer og kunne du godt tænke dig at lave denne aktivitet med dine elever, så klik dig ind på forløbet Æbler - tilsmagning og sorter fra vores samling af undervisningsmaterialer Fag med Smag

Omtalt i artiklen

Lektor, master i sundhedspædagogik

Kirsten Marie Pedersen er uddannet lærer og master i sundhedspædagogik. Frem til sin pension arbejdede hun som lektor i madkundskab på University College Lillebælt, hvor hun uddannede madkundskabslærere, udviklede læremidler og arbejdede for både Smagens Dag og Madkamp – DM i Madkundskab, foruden en stadig meget aktiv rolle i Smag for Livets undervisnings- og formidlingsaktiviteter.

Cand.pæd. i didaktik og læremiddelredaktør
 

Cathrine Terkelsen er smagsambassadør og ansat som projektmedarbejder og  læremiddelredaktør i Smag for Livet. Her har hun til opgave at udvikle og redigere læremidler, som skal bruges i bl.a. folkeskolens undervisning.

Cathrine underviser derudover i faget Madkundskab på Læreruddannelsen Fyn.

Cathrine er cand.pæd. i didaktik (dansk) og desuden uddannet lærer med linjefag i madkundskab, idræt, svømning og dansk.

I sit speciale har hun fordybet sig i, hvordan smagsoplevelser kan inddrages i skriveaktiviteter i danskundervisningen.