Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Frikadeller.
    Frikadeller. Foto: Stagbird

Du er her

Frikadeller med krydderurter

Søger...

Opskrift En dansk klassiker, som er god og nem at eksperimentere med.

Ingredienser:

1 lille løg

250 g hakket kød

½ tsk. salt

1 æg

1 spsk. mel

½ dl mælk

Peber

Forskellige krydderurter

1 spsk. smør til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Vælg, hvilke krydderurter, der skal i frikadellerne. Skyl dem grundigt og hak dem.
     
  2. Pil løget og riv det til mos på et rivejern.
     
  3. Kom kød og salt i en skål og rør det godt sammen – det kaldes at røre ’kødet sejt med salt’.
     
  4. Kom resten af ingredienserne i og bland det hele godt sammen. Tilsæt evt. mere mælk, hvis farsen er for fast.
     
  5. Smelt smørret på en varm pande.
     
  6. Skru ned til middel varme.
     
  7. Lav en minifrikadelle og steg den. Smag på den og vurdér, om der skal tilsættes noget i farsen: fx mere salt, peber, løg eller krydderurter.
     
  8. Lav en minifrikadelle igen, steg og vurdér, om der skal tilsættes mere smag.
     
  9. Form små frikadeller. Steg dem til de er faste og gyldne.