Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Pixabay
    Foto: Pixabay

Du er her

Mælkebøtte

Kort fakta :
  • Sæson: April-maj (blade: marts-september) 
  • Sted: Næsten overalt, smager bedst fra skyggefulde steder
  • Smag: rucola, bitter, saftig, blød

Alle dele af planten kan spises. Mælkebøttens smag er domineret af bitterhed og kan minde om rucola. Det bitre kan dæmpes ved blanchering.

Mælkebøtte kan variere en del i udseende, bl.a. fordi betegnelsen faktisk dækker over en hel række af arter, som dog alle er spiselige. Alle mælkebøtter har de karakteristiske gule blomster og grønne blomsterknopper.

Mælkebøtter er sejlivede og kan gro i de fleste typer jord og vil være at finde de fleste steder, hvadend man befinder sig på en strandeng, i nåleskov, løvskov, by, hegn, grøftekant eller græsland.