Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Pandebrød og hytteost med smag af forårsskov: ramsløg, løgkarse, bøgeblade og brændenælde. Foto: stagbird.dk.
    Pandebrød og hytteost med smag af forårsskov: ramsløg, løgkarse, bøgeblade og brændenælde. Foto: stagbird.dk.

Du er her

Pandebrød og hytteost med smag af forårsskov

Opskrift Smagen af forårsskov serveret på pandebrød med brændenælde.

Vil du smage på løvskovens forårsurter, så prøv denne opskrift på pandebrød med brændenælde serveret med hytteost rørt med ramsløg, løgkarse og bøgeblade. Den kan laves både derhjemme og ude i skoven. Se bare med i filmen her.


Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Svits nælderne kort på en tør og varm pande
  2. Hak nælderne groft og ælt dem ind i dejen
  3. Form dejen til fire runde, flade brød på et meldrysset bord
  4. Steg brødene en ad gangen i rigelig og meget varm olie på begge sider til de bliver sprøde og gyldne
  5. Hak ramsløg, løgkarse og bøgeblade groft, rør dem i hytteosten og smag til med salt
  6. Server de lune brød med den rørte hytteost