Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Rabarbermarengs. Foto: Simon Sørensen
    Rabarbermarengs. Foto: Simon Sørensen

Du er her

Rabarbermarengs

Opskrift Opskriften er udarbejdet i samarbejde med vinder af Skills 2020 fra Tech College, Gastronom Elisabeth Madsen. Den er oprindeligt tiltænkt professionelle, men du kan også bruge opskriften hjemme i køkkenet.
Rabarbermarengs. Foto: Simon Sørensen
Rabarbermarengs. Foto: Simon Sørensen

Rabarbermarengs

Ingredienser

  • 15 g æggehvidepulver
  • 140 g rabarbersaft 
  • 10 g citronsaft 
  • 150 g sukker 
  • 112,5 g flormelis 

Fremgangsmåde

  • Æggehvidepulver, saft og citron stavblendes og piskes ved middel hastighed
  • Sukker drysses i og opløses under piskning
  • Flormelis drysses i under piskning
  • Hældes i sprøjtepose med passende tyl og tørres ved 110 grader i 40 minutter

Rabarber broken gel 

Ingredienser

  • 2 dl klar rabarbersaft
  • 2 g agar agar

Fremgangsmåde

  • Saften koges op, agar agar tilsættes under omrøring og afkøles
  • Blendes helt glat, når den har sat sig

Hvid chokoladeganache

Ingredienser

  • 70 g fløde
  • 140 g hvid chokolade
  • 90 g græsk yoghurt

Fremgangsmåde

  • Smelt chokoladen over vandbad
  • Rør fløden i chokoladen lidt af gangen
  • Vend yoghurt i massen og kom den i en sprøjtepose

Rabarber sous-vide i tynde skiver

Ingredienser

  • Rabarberstilk skåret i mindre stykker
  • Kraftig sukkerlage, evt. smagt til med urter eller krydderier

Fremgangsmåde

  • Rabarberstykkerne kommes i vakuumpose med kold sukkerlage
  • Vakuumposen lukkes 
  • Rabarber tilberedes sous-vide ved 60 grader i ca. 1 time (alternativt kan de tilberedes i ovnen ved sammen temperatur)
  • Rabarberstykkerne skæres i meget tynde skiver

Afpynt med urter

Omtalt i artiklen

Faglærer, kok

Simon Sørensen er uddannet kok og faglærer ved TECHCollege Food i Aalborg. Her underviser han kokkeelever og er træner og holdleder for erhvervsskolens konkurrencehold.

Han er en del af Smag for Livets centerledelse, hvor han bl.a. er tovholder for de fødevarefaglige erhvervsuddannelser, som er partnere i Smag for Livet.