Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Skidne æg

Opskrift Denne opskrift på en af påskens traditionelle retter stammer fra Maria Meldgaard for samvirke.dk

Til 4 personer:

Ingredienser:

  • 8 - 10 æg
  • 50 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • Ca. 5 dl sødmælk
  • 2-3 spsk grov sennep
  • Salt og peber
  • Evt. lidt snaps
  • 2 spsk friskklippet purløg og karse
  • Rugbrød

Fremgangsmåde:

  1. Æggene koges smilende, ca. 7 minutter.
  2. Smelt smørret i en gryde, uden at det brunes. 
  3. Tag gryden fra varmen og kom melet heri. 
  4. Rør godt rundt, så melet blander sig helt med smørret. 
  5. Sæt gryden tilbage på varmen, og hæld 2 dl mælk heri.
  6. Rør godt rundt, så der ikke dannes klumper. 
  7. Hæld resten af mælken i under omrøring. 
  8. Lad saucen simre i 5-6 minutter under omrøring. 
  9. Smag saucen til med sennep, salt og peber og evt. lidt snaps.
  10. Anret æggene i saucen, drys med grønt og server med rugbrød.