Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning
  • Foto: Pixabay
    Foto: Pixabay

Du er her

Æblet smager godt sammen med...

Øvelse Gennem denne lille øvelse kan du opnå større kendskab til æblet ved at blive bevidst om æblets smag og diskutere dets anvendelsesmuligheder.

Du skal undersøge, hvad der sker med æblets smag - herunder grundsmage, konsistens og aroma - når det tilsættes andre krydderier, krydderurter eller råvarer.

Sådan gør I:

Tag et æble og skær det i både. 

Sæt de krydderier/råvarer som du vil tilsætte til æblet frem. 

Forslag til krydderier/råvarer:

  • lakridspulver
  • karry
  • kanel
  • rucola
  • parmesanost
  • kakao
  • ingefær

Tilsæt lidt af hvert krydderi/råvare, til de forskellige stykker æble og smag på det – ét af gangen.

Diskutér nu, hvad tilsætningen af denne råvare/dette krydderi gør ved smagsoplevelsen.

  • Hvilken smag/krydderi/råvare kunne være sjov at arbejde videre med sammen med æblet?
  • Hvilken smagskombination smager mest interessant/spændende/anderledes/lækkert
  • Hvorfor?

God fornøjelse!

Er du lærer og kunne du godt tænke dig at lave denne aktivitet med dine elever, så klik dig ind på forløbet Æbler - tilsmagning og sorter fra vores samling af undervisningsmaterialer Fag med Smag

Omtalt i artiklen

Lektor, master i sundhedspædagogik

Kirsten Marie Pedersen er uddannet lærer og master i sundhedspædagogik. Frem til sin pension arbejdede hun som lektor i madkundskab på University College Lillebælt (nu UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole), hvor hun uddannede madkundskabslærere, udviklede læremidler og arbejdede for både Smagens Dag og Madkamp – DM i Madkundskab, foruden en stadig meget aktiv rolle i Smag for Livets undervisnings- og formidlingsaktiviteter.

Kirsten Marie Pedersen er udnævnt til smagsambassadør for sit arbejde i Smag for Livet.

Cand.pæd. i didaktik, læremiddelredaktør
 

Cathrine Terkelsen er smagsambassadør og ansat som projektmedarbejder og  læremiddelredaktør i Smag for Livet. Her har hun til opgave at udvikle og redigere læremidler, som skal bruges i bl.a. folkeskolens undervisning. Læremidlerne er tilgængelige i Smag for Livets gratis app til lærere, Fag med Smag.

Cathrine underviser derudover i faget Madkundskab på Læreruddannelsen Fyn.

Cathrine er cand.pæd. i didaktik (dansk) og desuden uddannet lærer med linjefag i madkundskab, idræt, svømning og dansk.

I sit speciale har hun fordybet sig i, hvordan smagsoplevelser kan inddrages i skriveaktiviteter i danskundervisningen.