Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Per Bille

Du er her

Kulturmødet på Mors

Begivenhed Hvordan har vores sanseapparat udviklet sig gennem tiden? Hvordan påvirker smag vores selvforståelse? Og hvad vil det sige, at smag kan være trendy eller moralsk? Få svar på disse spørgsmål og mange flere, når Smag for Livet deltager i Kulturmødet på Mors med præsentationen "Smag og eksistens".

Torsdag den 22. august afholder Smag for Livet præsentationen "Smag og eksistens" på Kulturmødet på Mors. I præsentationen belyses smag fra tre forskellige perspektiver: 

  • Morten Christensen præsenterer en naturvidenskabelig og evolutionær tilgang til smag og eksistens. Morten forklarer, hvordan kroppen har udviklet sig i relation til smag, f.eks. sanseapparatet som led i overlevelse og evolution. 
     
  • Casper Thrane præsenterer en kulturhistorisk vinkel på smag og eksistens med eksempler fra litteraturens og filmens verden. Casper gør dig bl.a. klogere på forholdet mellem smag og erindring, smag og socialitet samt smag og selvforståelse.
     
  • Karen Wistoft og Lars Qvortrup præsenterer 7 dimensioner på smag igennem deres smagssystematik og smagsdidaktik, der kan bruges til at sætte ord på smag fra forskellige vinkler. Målet med smagsdidaktikken er smagsmyndiggørelse og vigtigheden af at kunne træffe bevidste og kritiske mad- og smagsvalg. 

Undervejs i præsentation er der selvfølgelig smagsprøver til publikum. 

Tid: Kl. 14.30-15.30 og igen kl. 21:30-22.30

Sted: Bag Plankeværket (ved hovedpladsen).

Læs mere om Kulturmødet på Mors her