Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Jonas Bang for Smag for Livet
    Foto: Jonas Bang for Smag for LIvet

Du er her

De selvforsynende: Jens og Ane dyrker ultimativ smag

Video Hvis man ikke kan få gode grøntsager i byen, hvor man bor, så kan man flytte på landet og dyrke selv. Det valg har Jens og Ane truffet.

Kan jagten på velsmag få nogle til at forlade gode stillinger i storbyen og flytte ud på landet for at få jord under neglene? Ja!

Jens og Ane har valgt at flytte fra København og deres gode job til et landsted, simpelthen fordi udvalget af grøntsager og kød efter deres mening ikke var godt nok, hvor de boede.

Nu er de selvforsynende, og det har givet dem fornyet respekt for de simple ting som løg og rødbeder. Udefra set giver det måske ikke mening for alle, siger de, men for dem føles det rigtigt.

Mød dem i videoen her, hvor Jens, der er kok, også fortæller, at en rødbede efter hans mening kan lige så meget i køkkenet som en dyr pighvar kan.

 

 

Om smagsfilmene:

De seks film i denne serie er lavet i 2017 og 2018 af forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet. Formålet er at give en introduktion til madprofessionelles brug af sanserne i deres håndværk, og dermed inspirere til at anerkende sanserne som vigtige redskaber i det professionelle liv.

Filmene vil kunne bruges til undervisning på de tekniske skoler og i folkeskolens mellemtrin og udskoling, fx i madkundskab i forbindelse med færdigheds- og vidensmålene om smag og tilsmagning og/eller råvarekendskab.

Tilrettelæggelse: Mathias Skovmand-Larsen, Smag for Livet

Produktion: Simone Hedelund

Fotograf: Jonas Bang

Instruktør: Daniel Schefte

Klippere: Mikkel Stenild og Emil Vinther

En særlig tak til de medvirkende: Casper, Svend, Jens, Ane, Ian, Mads og Dak.

Omtalt i artiklen

Videnskabelig assistent på KU FOOD / Nordic Food Lab

Cand. Techn.al.

I sin tid i Smag for Livet var Mathias Skovmand-Larsen researcher ved Nordic Food Lab og Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Mathias har tidligere været adjunkt i madkundskab på UCC. Før det var han projektleder for Restaurant Relæ samt leder af importfirmaet Vinikultur.