Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Smag for Livet udnævner syv nye Smagsambassadører.
    Smag for Livet udnævner syv nye Smagsambassadører.

Du er her

Smag for Livet udnævner syv nye smagsambassadører

Nyhed Smag for Livet udnævner. d. 7. oktober 2019 syv nye smagsambassadører. Mød dem her.

Smag for Livets smagsambassadører er et korps af unge ildsjæle, der har forbilledlige evner til at formidle viden om smag. 

Ud over titlen og anerkendelsen får smagsambassadørerne mulighed for hver at bruge 15.000 kr. til at gennemføre udadvendte arrangementer om smag og om smagens betydning for vores liv.

Udnævnelsen af de syv nye smagsambassadører sker på Nordatlantisk Hus mandag d. 7. oktober 2019.

De udnævnte smagsambassadører er:

Alma Anderson (Assens)

Alma Anderson udnævnes til smagsambassadør, fordi hun fuld af gode ideer, praktiske løsninger og med ét stort smil kaster sig over smagsformidling. Det har hun gjort som elevambassadør for Kold College og som deltager i Smag for Livets undervisningsaktiviteter for skoleklasser på både Forskningens Døgn og Det Fynske Dyrskue. Vi håber hun trækker andre smagsideer op af hatten og gør det igen.

Alma Anderson er kokkeelev på EUX-linjen fra Hotel- og Restaurantskolen i Valby og på Restaurant Nordatlanten i Odense. 

Cecilie Bunk Pedersen (Svenstrup)

Cecilie Bunk Pedersen udnævnes til smagsambassadør for sin dygtighed som kokkeelev, både når hun skal præstere i konkurrencekøkkenet, og når hun skal formidle smag i undervisningen. Cecilie har været med ombord på Smagskaravanen og foldet smag og håndværk ud gennem bl.a. kartofler. I 2018 viste hun desuden sit kokkehåndværk frem på fineste vis og vandt Young Chef-konkurrencen arrangeret af Team Gastronomi Danmark. OPDATERING: Cecilie vandt Young Chef igen i 2019 sammen med kokkeelev Elisabeth Madsen og tjenerelev Frederik Mula.

Cecilie Bunk Pedersen er kokkeelev fra Techcollege i Aalborg og Ruths Hotel i Gammel Skagen.

Cecilie Knudsen (Ørbæk)

Cecilie Knudsen udnævnes til smagsambassadør, fordi hun står klar til at servere, når børn, skoleklasser og nye erhvervsskoleelever skal præsenteres for smag. Det har hun også gjort som elevambassadør for Kold College og som deltager i Smag for Livets undervisningsaktiviteter for skoleklasser på både Forskningens Døgn og Det Fynske Dyrskue. Vi glæder os til at høre Cecilie sætte ord på smagen og maden, når hun folder sit virke som tjener – og nu også smagsambassadør – ud for andre smagsinteresserede.

Cecilie Knudsen er tjenerelev fra EUD-linjen ved Kold College og på Den Gamle Kro i Odense.

Ditte Jacqueline Rasmussen (Odense)

Ditte Jacqueline Rasmussen udnævnes til smagsambassadør, fordi hun brænder for at formidle viden om smag – og fordi hun gør det igen og igen. Når hun gør det, samler hun sin faglige viden, sine undervisningskompetencer og sin flair for smag og serverer det hele som lettilgængelig og relevant viden. Eller blot som alternative hotdogs, som hun gjorde det på SPIS! Odense Madmarked.

Ditte Jacqueline Rasmussen er uddannet lærer med linjefag i madkundskab, engelsk, billedkunst og natur/teknologi fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole og studerer nu didaktik (materiel kultur) ved DPU (Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse), Aarhus Universitet.

Sigrid Skouw Nielsen (Brønshøj)

Sigrid Skouw Nielsen udnævnes til smagsambassadør, fordi hun med stor gennemslagskraft har skabt viden, værktøjer og spil, der gør børn, unge og voksne klogere på deres egen smag. Hun har fx forsket sig til viden om, hvordan børn vil have maden serveret. Hun har udviklet et smagshjul til landets akvarier, så gæsterne kan smage på fiskene. Og hun har, sammen med en medstuderende, skabt Smagsriget, et spil til at fremme børns madmod.

Sigrid Skouw Nielsen er cand.scient. i fødevareinnovation og sundhed fra Københavns Universitet og arbejder nu her som forskningsassistent i sektionen for design og forbrugeradfærd, hvor hun undersøger børns teksturpræferencer. 

Tobias Enøe (Odense)

Tobias Enøe udnævnes til smagsambassadør for sin evne til at møde gæster og skoleelever med en smittende glæde ved det at lave mad og stolthed over at være kokkeelev. Det har han også gjort som elevambassadør for Kold College og som deltager i Smag for Livets undervisningsaktiviteter for skoleklasser på både Forskningens Døgn og Det Fynske Dyrskue. Vi glæder os til næste gang, Tobias kommer med ud i smagens tjeneste.

Tobias Enøe er kokkeelev fra EUD-linjen ved Kold College i Odense og på Hotel Nyborg Strand i Nyborg.

Trine Brøndum (Skagen)

Trine Brøndum udnævnes til smagsambassadør, fordi hun – med faglærer Simon Sørensens ord – er et pragteksemplar af en elev. Hun kan skabe og formidle smag alle vegne. Hun har endda været helt til søs med Smagskaravanen og undersøgt smagen af rigtig frisk fisk. Vi håber, at også Trine fortsætter sit smagsarbejde og igen vil lege med Smag for Livet.

Trine Brøndum er kokkeelev fra Techcollege i Aalborg og på Brøndums Hotel i Skagen.

Omtalt i artiklen

Kokkeelev, smagsambassadør

Alma Anderson er kokkeelev på EUX-linjen fra Hotel- og Restaurantskolen i Valby og på Restaurant Nordatlanten i Odense.

Alma Anderson er udnævnt til smagsambassadør for sit arbejde i Smag for Livets undervisningsaktiviteter for skoleklasser på både Forskningens Døgn og Det Fynske Dyrskue.

Kokkeelev, smagsambassadør

Cecilie Bunk Pedersen er kokkeelev fra Techcollege i Aalborg og Ruths Hotel i Gammel Skagen. Hun er udnævnt til smagsambassadør for sin dygtighed som kokkeelev, både når hun skal præstere i konkurrencekøkkenet, og når hun skal formidle smag i undervisningen.

Tjenerelev, smagsambassadør

Cecilie Knudsen er tjenerelev fra EUD-linjen ved Kold College og på Den Gamle Kro i Odense. Hun er udnævnt til smagsambassadør for sit arbejde i Smag for Livets undervisningsaktiviteter for skoleklasser på både Forskningens Døgn og Det Fynske Dyrskue.

Lærer, didaktikstuderende, smagsambassadør

Ditte Jacqueline Rasmussen er uddannet lærer med linjefag i madkundskab, engelsk, billedkunst og natur/teknologi fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole og studerer nu didaktik (materiel kultur) ved DPU (Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse), Aarhus Universitet.

Hun er udnævnt til smagsambassadør, fordi hun brænder for at formidle viden om smag ved at samle sin faglige viden, sine undervisningskompetencer og sin flair for smag.

Cand.scient. fødevareinnovation og sundhed, smagsambassadør

Sigrid Skouw Nielsen er cand.scient. i fødevareinnovation og sundhed fra Københavns Universitet og arbejder nu her som forskningsassistent i sektionen for design og forbrugeradfærd, hvor hun undersøger børns teksturpræferencer. 

Sigrid Skouw Nielsen er udnævnt til smagsambassadør, fordi hun med stor gennemslagskraft har skabt viden, værktøjer og spil, der gør børn, unge og voksne klogere på deres egen smag. 

Kokkeelev, smagsambassadør

Tobias Enøe er kokkeelev fra EUD-linjen ved Kold College i Odense og på Hotel Nyborg Strand i Nyborg. Han er udnævnt til smagsambassadør for sin evne til at møde gæster og skoleelever med en smittende glæde ved det at lave mad og stolthed over at være kokkeelev. 

Kokkeelev, smagsambassadør

Trine Brøndum er kokkeelev fra Techcollege i Aalborg og på Brøndums Hotel i Skagen. Hun er udnævnt til smagsambassadør for sin evne til at skabe og formidle smag alle vegne.