Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Kevin Glidden, Adam James og Ole G. Mouritsen diskuterer fermentering. Foto: Tasmanian Institute of Agriculture
    Kevin Glidden, Adam James og Ole G. Mouritsen diskuterer fermentering. Foto: Tasmanian Institute of Agriculture

Du er her

Ole G. Mouritsen og Adam James om smag og fermentering

Video Fermentering kendes over hele verden i forskellige afskygninger. Smag for Livets leder, Ole G. Mouritsen, og den tasmanske fermenteringsekspert Adam James deler ud af deres viden om den smag, fermentering bringer frem i maden.

 

Vores smagspræferencer ændrer sig over tid og afhænger meget af den sammenhæng, vi er i. Men de fleste madkulturer i verden indeholder noget, der er fermenteret, hvadenten det er asiatisk congee med svampe, abelone og fermenterede krydderier eller dansk spegepølse eller surkål.

I denne video fra Tasmanian Institute of Agriculture fortæller Smag for Livets leder, Ole G. Mouritsen, og fermenteringseksperten Adam James om fermenteret mad og de særlige smage, bl.a. umami, som fermenteringen bringer frem.

Vært: Kevin Glidden

Medvirkende: Adam James, Rough Rice og Ole G. Mouritsen, Smag for Livet.

Omtalt i artiklen

Centerleder, professor, dr. scient

Ole G. Mouritsen er centerleder i Smag for Livet.

Ole G. Mouritsen er professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet. 

Tidligere var han i en årrække leder af MEMPHYS – Center for Biomembranfysik ved Syddansk Universitet.

Han er ekspert i biofysik og gastrofysik og har særligt fokus på formidling af naturvidenskaberne til den brede befolkning bl.a. gennem viden om mad og smag. Foruden sine mange forskningspublikationer har han udgivet populærvidenskabelige bøger om bl.a. umami, mundfølelse, blæksprutter, tang og grøntsager.