Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Æbleflæsk x 2 - klassisk og opdateret

Søger...

Opskrift To opskrifter på æbleflæsk fra Smag for Livets Klavs Styrbæk. En i mormor-stil og en mere nutidig version.

Æbleflæsk

æb.jpg


400 g røget spæk
750 g madæbler -helst Filippa
2-3 løg
Ca. 100 g sukker efter smag
Groft rugbrød

Skær spækken i tern. Steg dem på en varm pande eller i ovnen.
Hæld fedtet fra efterhånden som det smelter under stegningen,
så spækken kan blive sprød. Tag spækken af panden, når den er
færdigstegt.


Skær æbler og løg i skiver. Start med at stege løgene i noget af fedtstoffet
fra spækket, tilsæt æbler og steg det hele mørt. Smag til med
sukker. Læg spækken på æblerne. Servér med groft rugbrød.

---

Æbleflæsk med tranebær


1 portion æbleflæsk
75 g tørrede tranebær
1 stykke hel peberrod
Tilbered æbleflæsk, og tilsæt
tranebær og lidt friskhøvlet
peberrod.

---

Opskrifter og tilhørende billeder er fra
“Mormors mad - Retter fra det danske køkken, tradition &
fornyelse” af Klavs Styrbæk, Kleart, 2006