Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Sorthummeren - havets kardinal

Grundtilberedning
Kok 1. år
Kok 2. år
Kok 3. år
Kok 4. år
Forfattere:  Simon Sørensen, Ole G. Mouritsen

UNDER UPLOAD. Under havets overflade gemmer der sig et råvarekammer så stort og mangfoldigt i sine smage, former og farver, at landjordens råvarer indimellem kommer til kort. Tag nu for eksempel blæksprutterne, hvoraf der findes 800 forskellige slags, eller søstjerner, hajer, østers og de mange forskellige slags muslinger. I dette forløb vil vi kigge nærmere på én af havets råvarer, som i mange generationer er blevet højt værdsat overalt i verden for sine smagsmæssige kvaliteter, nemlig sorthummeren.

Aktiviteter i forløbet

I denne første aktivitet introduceres eleverne til viden om forskellige hummerarter. Hvor kommer de fra? Hvorfor har de de farver, de har? Der vil komme en række naturfaglige begreber i spil - men eleverne skal i udgangspunktet blot tilegne sig en forståelse af hovedtrækkene (nemlig at nogle stoffer og processer giver rød farve, mens andre stoffer og processer giver sort farve).
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber
Faglige temaer
  • -
Aktivitetstyper
  • -
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber