Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Aktiviteter med temaet Værtskab

Kultur og traditioner > Værtskab, smag og måltider
Eleverne skal først aktivere deres forforståelse af fænomenet værtskab. Herefter skal de tilegne sig viden om, hvad et værtskab er, og selv formulere forskellige parametre for værtskabets betydning for et måltid. Til dette arbejde indgår både tekster, film, scenariekort og kreative foldebøger til fastholdelse af elevernes viden.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Måltid og madkultur
Faglige temaer
  • Værtskab
  • Smagsoplevelser
  • Måltider
Aktivitetstyper
  • Beskriv
  • Tegn
  • Læs
  • Skriv
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Beskriv
  • Tegn
  • Læs
  • Skriv
  • Værtskab
  • Smagsoplevelser
  • Måltider
  • Måltid og madkultur
Eleverne skal anvende deres viden om værtskabets betydning for smagsoplevelsen ved at fremstille, servere og gennemføre en præsentation af en kartoffelmad i selvvalgte måltidsrammer. Her skal eleverne benytte deres viden om de forskellige parametre, som kan påvirke smag- og måltidsoplevelser.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Måltid og madkultur
Faglige temaer
  • Værtskab
  • Smagsoplevelser
  • Måltider
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Smag
  • Fremlæg
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Tilbered
  • Smag
  • Fremlæg
  • Måltid og madkultur
  • Værtskab
  • Smagsoplevelser
  • Måltider
Opskrifter > Kartofler
Kartoffelmaden - en smørrebrødsmad med kartoffel, som kan toppes med alverdens lækkerier. Denne opskrift er udviklet i tilknytning til undervisningsforløbet 'Værtskab, smag og måltider', der sætter fokus på værtskabets betydning for et måltid. I forløbet skal eleverne selv prøve at være værter og tilberede en kartoffelmad, der skal serveres for en anden. Her er opskriften på en kartoffelmad - hvordan ville du servere den?
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Madlavning
Faglige temaer
  • Værtskab
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Madlavning
  • Værtskab