Gå til hovedindhold

Du er her

Mød Smag for Livet

2018

marts

20. marts
MADKAMP - DM i madkundskab er grundskolernes danmarksmesterskab i madkundskab, hvor elever fra i alt 10 klasser skal dyste mod hinanden i tilberedningen af innovative retter i den store finale.  I år afholdes DM i madkundskab på Kold College i Odense d. 20. marts. Temaet for 2018 er ’Konservér din Køkkenhave’. Der er dermed fokus på konservering, herunder syltning, tørring og fermentering af frugt og grønt.

april

6. april
Fredag d. 6. april 2018 inviterer Smag for Livet alle til Smag for Livet-konference i DGI-byen i København. Her præsenterer og fejrer vi alt det, vi har opnået i vores arbejde med at åbne danskernes øjne for at bruge smagen som en ressource for et godt liv. Det gør vi med faglige oplæg fra Smag for Livets hovedområder, en festforelæsning om smag som drivkraft for gode liv ved centerleder Ole G. Mouritsen og med interaktive smagsprøver på alt det, vi laver i Smag for Livet.
10. april
Smag for Livet og Smagens Dag er gået sammen om at lave kurset "Hvordan lærer børn at smage?". Det er et gratis kursus, der skal klæde lærere og pædagoger på til at leve op til de formelle krav om at undervise i smag og smagens dannelse. Gennem workshops vil man få inspiration og konkrete idéer til at arbejde med nye læremidler om smag til undervisningen. Programmet strækker sig fra kl. 9 - 16. Deltagerne vil modtage det endelige program et par uger før kursusdagen.
11. april
“Eat the street” er en event under festivalen "Live art for børn", som i år har fokus på mad. Til Eat the street skal børn fra en udvalgt klasse i Odense,  uddannes i smag og mad for derpå at spise på en række af byens restauranter – fra grillbar til gourmet – og derpå anmelde dem. Forløbet udmunder i en prisoverrækkelse fra børnene til restauranterne på kunstmuseet Brandts. 
11. april
Smag for Livet og Smagens Dag er gået sammen om at lave kurset "Hvordan lærer børn at smage?". Det er et gratis kursus, der skal klæde lærere og pædagoger på til at leve op til de formelle krav om at undervise i smag og smagens dannelse. Gennem workshops vil man få inspiration og konkrete idéer til at arbejde med nye læremidler om smag til undervisningen. Programmet strækker sig fra kl. 9 - 16. Deltagerne vil modtage det endelige program et par uger før kursusdagen.
12. april
“Eat the street” er en event under festivalen "Live art for børn", som i år har fokus på mad. Til Eat the street skal børn fra en udvalgt klasse i Odense,  uddannes i smag og mad for derpå at spise på en række af byens restauranter – fra grillbar til gourmet – og derpå anmelde dem. Forløbet udmunder i en prisoverrækkelse fra børnene til restauranterne på kunstmuseet Brandts. 
12. april
Smag for Livet og Smagens Dag er gået sammen om at lave kurset "Hvordan lærer børn at smage?". Det er et gratis kursus, der skal klæde lærere og pædagoger på til at leve op til de formelle krav om at undervise i smag og smagens dannelse. Gennem workshops vil man få inspiration og konkrete idéer til at arbejde med nye læremidler om smag til undervisningen. Programmet strækker sig fra kl. 9 - 16. Deltagerne vil modtage det endelige program et par uger før kursusdagen.
17. april
Smag for Livet og Smagens Dag er gået sammen om at lave kurset "Hvordan lærer børn at smage?". Det er et gratis kursus, der skal klæde lærere og pædagoger på til at leve op til de formelle krav om at undervise i smag og smagens dannelse. Gennem workshops vil man få inspiration og konkrete idéer til at arbejde med nye læremidler om smag til undervisningen. Programmet strækker sig fra kl. 9 - 16. Deltagerne vil modtage det endelige program et par uger før kursusdagen.
17. april
Undervisning i madkundskab og madlavning har gennemløbet en revolution: Tidligere handlede det om ernæring og køkkenhygiejne. I dag er smag og sanselighed kommet i centrum. Det har haft konsekvenser for børns og unges adgang til køkkenet og for undervisere, kokke og andre fagprofessionelle. Derfor handler denne konference om, hvordan man underviser i madkundskab og madlavning med smag som omdrejningspunkt.
18. april
Smag for Livet og Smagens Dag er gået sammen om at lave kurset "Hvordan lærer børn at smage?". Det er et gratis kursus, der skal klæde lærere og pædagoger på til at leve op til de formelle krav om at undervise i smag og smagens dannelse. Gennem workshops vil man få inspiration og konkrete idéer til at arbejde med nye læremidler om smag til undervisningen. Programmet strækker sig fra kl. 9 - 16. Deltagerne vil modtage det endelige program et par uger før kursusdagen.
19. april
Smag for Livet og Smagens Dag er gået sammen om at lave kurset "Hvordan lærer børn at smage?". Det er et gratis kursus, der skal klæde lærere og pædagoger på til at leve op til de formelle krav om at undervise i smag og smagens dannelse. Gennem workshops vil man få inspiration og konkrete idéer til at arbejde med nye læremidler om smag til undervisningen. Programmet strækker sig fra kl. 9 - 16. Deltagerne vil modtage det endelige program et par uger før kursusdagen.
20. april
Smag for Livet og Smagens Dag er gået sammen om at lave kurset "Hvordan lærer børn at smage?". Det er et gratis kursus, der skal klæde lærere og pædagoger på til at leve op til de formelle krav om at undervise i smag og smagens dannelse. Gennem workshops vil man få inspiration og konkrete idéer til at arbejde med nye læremidler om smag til undervisningen. Programmet strækker sig fra kl. 9 - 16. Deltagerne vil modtage det endelige program et par uger før kursusdagen.