Gå til hovedindhold

Du er her

Mød Smag for Livet

2018

april

24. april
Forskerne på Nordic Food Lab ser det som en nødvendig og spændende udfordring, at vi i fremtiden spiser på en måde, der tager mere hensyn til planeten. Insekter kan være en af de mulige kilder til at gøre vores madvaner mere bæredygtige. Men hvis vi i den vestlige verden skal begynde at bruge insekter som mad, skal vi kunne lide dem - og det kan vi kun, hvis de smager godt. Derfor arbejder Smag for Livets forskere og studerende på Nordic Food Lab med insekter som en af fremtidens fødevarer. Det gør de blandt andet i projektet Invaluable, der er støttet af Innovationsfonden.

maj

3. maj
Det er temaerne, når Professionshøjskolen Absalon afholder afslutningskonference i Smag for Livet-regi.  Flere undervisere, køkkenprofessionelle og beslutningstagere efterspørger viden, inspiration og undervisningsmateriale om smag til at udvikle måltider. Konferencen præsenterer resultater og perspektiver fra de sidste fire års arbejde i Smag for Livet. På konferencen vil du:
8. maj
Ved fejringen af Videnskab.dk's 10års fødselsdag deltager Smag for Livet med et indslag, der ved eksempelts kraft vil vise publikum, hvordan smag opstår. Program  13:30 - 14:00: Ankomst og forfriskninger 14:00: Velkommen 14:05: 10 år med Videnskab.dk:  Impact på dansk forskningsformidling og introduktion af manifest for troværdig videnskabsjournalistik (chefredaktør Vibeke Hjortlund) 14:20: Troværdighedsbarometer  (udviklingschef Peter Hyldgård)

juni

1. - 2. juni
I denne workshop vil publikum udfordres og forundres med smag fra de fynske farvande. Med viden som værktøj og gennem øjenåbnende smag-selv-forsøg gør Smag for Livets gastrofysikere dig klogere på havets uudnyttede ressourcer og havets smage. Hvad siger du fx til røget blæksprutte, knasende vandmandschips eller tanglakrids?
1. - 2. juni
På årets Heartland Festival kommer Smag for Livet med en pop-up-bod, hvor man kan prøve flere aktiviteter, der udforsker smagen af løg. I boden kan man smage på forskellige slags løg - både stegte, bagte, rå, syltede og sorte!   plante sit eget purløg og lære om løgets vej fra jord til bord udfolde sine kunstneriske evner og male forskellige slags billeder af løg - bl.a. lave løgtryk Find boden på Hjerteland.
4. juni
I anledning af udgivelsen af den nye bog Blæksprutterne kommer - spis dem! forfattet af Ole G. Mouritsen og Klavs Styrbæk, vil der være reception på STYRBÆKS mandag den 4. juni 2018 kl. 14.30-16.00.  Ved receptionen vil forfatterne fortælle om deres fascination af blæksprutter, og hvordan man kan tilberede dem til spændende og velsmagende mad. Fortællingen vil være ledsaget af små smagsprøver.
15. - 17. juni
Smag for Livet deltager igen i år på Det Fynske Dyrskue - mere information følger!
23. - 24. juni
Smag for Livet vil igen i år være at finde på Kulinarisk Sydfyn - yderligere information følger...