Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Velkommen!

... til Fag med Smag – en original samling af udforskende, didaktiske læremidler med smag i centrum i alle fag. Du kan også hente app’en til iOS eller Android

Du er her

Råvarer og retter

I denne sektion finder du undervisningsmaterialer med tilhørende opskrifter og vejledninger, der hver især har udgangspunkt i en bestemt råvare.

Grundtilberedning
7
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Bag
  • Bag
  • Bag
  • Undersøg
  • Undersøg
  • Bag
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Grundtilberedningsmetoder
I dette undervisningsforløb skal eleverne arbejde med melets madtekniske egenskaber,... Læs mere
Grundtilberedning, Varekendskab
2
  • Grundtilberedning
  • Varekendskab
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Læs
  • Se
  • Snak
  • Tilbered
  • Blæksprutter
  • Anatomi
  • Blæksprutter
  • Tekstur
Når kokke fremstiller blæksprutter til velsmagende retter, ligger der ofte mange timers... Læs mere

Tilberedningsteknikker

Grundtilberedning
3
  • Grundtilberedning
  • Læs
  • Snak
  • Tilbered
  • Udforsk
  • Tilbered
  • Snak
  • Temperatur
  • Trykkogning
  • Trykkogning
  • Temperatur
  • Tekstur
  • Trykkogning
  • Tekstur
  • Karamelisering
Igennem de sidste årtier har vi set eksempler på tilberedninger, hvor temperaturen er lav... Læs mere

Brobygning

Denne sektion byder på undervisningsmaterialer, som er særligt målrettet mod besøg fra udskolingsklasser fra folkeskolen. Temaerne spænder over alt fra smag og sensorik til håndværket i køkkenet.

Flere af materialerne kan dog sagtens bruges som inspirerende materialer i forbindelse med grundfagene på kokkeuddannelsen.

Grundtilberedning
1
  • Grundtilberedning
  • Skolebesøg
  • Smag
  • Tilbered
  • Snak
  • Sans
  • Se
  • Fremlæg
  • Udskær
  • De fem grundsmage
  • Råvarekendskab
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Sensorik og kvalitetskriterier
  • Tekstur
En besøgsdag på en erhvervsskole - det kan f.eks. være kokkeuddannelsen eller... Læs mere

Undervisningsredskaber

Tværfaglig
1
  • Tværfaglig
  • Beskriv
  • Tekstur
Tværfaglig
1
  • Tværfaglig
  • Beskriv
  • Måltid og madkultur

Baggrundsviden

I denne sektion finder du artikler, plakater, videoer og andet, som enten kan bruges i undervisningen eller som baggrundslæsning. Temaerne spænder over alt fra børns madmod til grundsmage, madlavning, insekter og sansesystemets indflydelse på oplevelsen af smag. Og meget mere!

Tværfaglig
2
  • Tværfaglig
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Smagsoplevelser
  • Madglæde
  • Smagsoplevelser
Tværfaglig
3
  • Tværfaglig
  • Smagsdidaktik
  • Maillard
  • Karamelisering
  • Aroma
  • Smagsoplevelser

Under upload!

Grundtilberedning, Tværfaglig
4
  • Grundtilberedning
  • Tværfaglig
  • Kok 1. år
  • Undersøg
  • Udforsk
  • Undersøg
  • Beskriv
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Madens æstetik
 UNDER UPLOAD: Omeletten opfattes af mange kokke som en skøn klassiker. Den udfordrer... Læs mere
Grundtilberedning
1
  • Grundtilberedning
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
UNDER UPLOAD.
Grundtilberedning
1
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber
UNDER UPLOAD. Under havets overflade gemmer der sig et råvarekammer så stort og... Læs mere
Grundtilberedning
1
  • Grundtilberedning
  • Aromastoffer
UNDER UDARBEJDELSE.
Tværfaglig, Grundtilberedning
3
  • Tværfaglig
  • Grundtilberedning
  • Skolebesøg
  • Smag
  • Snak
  • Udforsk
  • Lav
  • Smag
  • Tilbered
  • Sans
  • Beskriv
  • Tilbered
  • Sans
  • Undersøg
  • Udforsk
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Grundtilberedningsmetoder
UNDER UPLOAD ” Vi sætter smagen under lup” er udviklet af faglærer Lone Kristensen fra... Læs mere