Gå til hovedindhold

Du er her

Madpakken

Madkundskab
Forfattere:  Rikke Højer Nielsen, Anette Kamuk, Klavs Styrbæk

Hvordan bliver madpakken en succes og en god smagsoplevelse? Start med brød og pimp den med noget sprødt, noget blødt, noget rødt og noget grønt! For når vi smager, bruger vi alle sanser (syns-, høre-, lugte-, føle- og smagssansen). Prøv at være opmærksom på, at lys, lyd, lugt, temperatur, tekstur og konsistens også har betydning for smagsoplevelsen - også når det gælder madpakken!

Aktiviteter i forløbet

Her finder du en opskrift på sandwichboller. Hvad skal din sandwich indeholde, for at den kommer til at appellere til alle sanser? Smagsrige fødevarer? Farverige fødevarer? Noget sprødt, noget blødt, noget nyt...?
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Bagning
  • Bolledej
  • Æbler
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Bagning
  • Bolledej
  • Æbler
Prøv denne hjemmelavede purløgspesto i en hjemmesmurt sandwich til madpakken.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Krydderurter
Aktivitetstyper
  • -
  • Madkundskab
  • Krydderurter
Pimp din madpakke med disse spyd.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Krydderurter
Aktivitetstyper
  • -
  • Madkundskab
  • Krydderurter
Grøntsagsstave kan give en masse farve og tekstur til madpakkens smag. Her får du en opskrift på en velsmagende torskerognscreme, som man kan dyppe stavene i. Prøv også med purløgspesto eller tangpesto, så madpakken bliver en helt ny smagsoplevelse hver dag.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Madpakke
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Madpakke
Opskriften er udviklet til undervisningsaktiviteten 'Smag til med krydderurter', hvor eleverne kan opnå kendskab til en række forskellige krydderurter og erfare, hvordan krydderurterne kan anvendes som smagsgivere i maden.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Bagning
  • Krydderurter
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Bagning
  • Krydderurter
Opskriften er udviklet til undervisningsaktiviteten 'Smag til med krydderurter', hvor eleverne kan opnå kendskab til en række forskelige krydderurter og erfare, hvordan krydderurterne kan anvendes som smagsgivere i maden.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Vilde planter
  • Krydderurter
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Vilde planter
  • Krydderurter
En surdej er en levende kultur med mælkesyrebakterier, som vokser i et medium af mel og vand. I princippet kan man have en sådan surdejskultur kørende så lang tid, hvis man passer godt på den og giver den de rigtige livsbetingelser. Det er ret nemt at starte sin egen surdej. Det hele starter med at lave en kultur på en blød, klæbrig dej.
Fag
Madkundskab, Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Bagning
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tværfaglig
  • Tilbered
  • Bagning