Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Udnyt naturens ressourcer - undgå madspild

Madkundskab
Mellemtrin
Udskoling
Forfattere:  Diverse forfattere, Denise Gjørtz Krog

I dette forløb skal eleverne eksperimentere med fødevarer og smag for herigennem at blive bevidste om, hvordan man kreativt kan udnytte fødevarer bedre og dermed undgå madspild. De skal bl.a. erkende dette ved at fremstille juice og anvende restproduktet fra juicefremstillingen som ingrediens i en kreativ ret, som udgangspunkt for refleksion over fødevarers betydning for en mere bæredygtig og sundhedsbevidst fremtid.

Aktiviteter i forløbet

Denne aktivitet handler om smagning og sanseoplevelser af juice ved forskellige temperaturer samt om at gøre sig refleksioner over frugt og grønts smag og anvendelsesmuligheder.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
Faglige temaer
  • Madspild
  • Kritisk refleksion
Aktivitetstyper
  • Sans
  • Smag
  • Undersøg
  • Tilbered
  • Snak
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Sans
  • Smag
  • Undersøg
  • Tilbered
  • Snak
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Madspild
  • Kritisk refleksion
Denne aktivitet handler om at arbejde kreativt med fødevarer og smag med henblik på at blive bevidst om, hvordan man kan anvende hele fødevaren og undgå madspild.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
Faglige temaer
  • Tilsmagning
  • Kritisk refleksion
  • Madspild
Aktivitetstyper
  • Snak
  • Sans
  • Smag
  • Undersøg
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Snak
  • Sans
  • Smag
  • Undersøg
  • Tilbered
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
  • Tilsmagning
  • Kritisk refleksion
  • Madspild