Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Folkehøring: Vi vil nyde mere ved bordet

Søger...

Nyhed Friske, gode og gerne lokale råvarer er udgangspunktet for et godt måltid.

Men sanserne er lige så vigtige. Når vi spiser, skal der mere fokus på smagen og nydelsen – og ikke kun næringsstofferne i maden.

Og rammen om det gode måltid? Det er fællesskabet ved bordet. Maden smager os bedst, når vi spiser den sammen.

Det var hovedpointerne i den folkehøring, som Måltidstænketanken i aftes gennemførte i Odense, hvor 100 interesserede spiste og debatterede, hvad vi forstår ved gode måltider.

Tænketanken er nedsat af Fødevareministeriet, og høringerne skal give input til en håndfuld såkaldte måltidsråd, som skal give inspiration til at forbedre de daglige måltider. Tanken er at højne den danske madkultur.

I foråret 2015 skal måltidstænketankens 20 medlemmer komme med anbefalinger til fødevareminister Dan Jørgensen.

Se fødevareministeren uddybe i indslaget fra TV 2 Fyn om folkehøringen i Odense.