Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Kultur og traditioner

Mors frikadeller er de bedste! Eller er de? Smagspræferencer er tæt knyttet til kultur. Det være sig lokal kultur, national kultur eller globale madtrends. Og disse er igen forankret i traditioner, herunder religiøse, sociale og økonomiske. Med andre ord: det, som er populære madretter og smage ét sted, er det ikke nødvendigvis andre steder, selvom det kan synes underligt, at ikke alle deler samme oplevelse af, at "det her smager da vidunderligt!". I samlingen af undervisningsmaterialer her bruges smagen som en vej ind i at forstå sociale og kulturelle forskelle og deres udspring, ligesom der konkret arbejdes med forståelse for smagstraditioner i f.eks. julen.

Madkundskab
4
  • Madkundskab
  • Udskoling
  • Mellemtrin
  • Erindr
  • Beskriv
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Smag
  • Beskriv
  • Fortolk
  • Beskriv
  • Skriv
  • Beskriv
  • Smag
  • Tilbered
  • Smagens psykologi
  • Umami
  • Måltid og madkultur
  • Madkultur
  • Tilsmagning
  • Sæt ord på smagen
  • Madkultur
  • Tilsmagning
  • Tekstur
  • Måltider
Fokus er på den danske madhistorie i forløbet her, hvor eleverne gennem arbejdet med... Læs mere
Samfundsfag
3
  • Samfundsfag
  • Udskoling
  • Smag
  • Snak
  • Skriv
  • Leg
  • Snak
  • Snak
  • Regn
  • Kønsroller
  • Kritisk refleksion
  • Medier
  • Magt
  • Sociale og kulturelle forhold
  • Smagslege
  • Kritisk refleksion
  • Kønsroller
  • Diskurser
  • Sociale og kulturelle forhold
  • Samfundsfaglige metoder
  • Kritisk refleksion
  • Kønsroller
  • Diskurser
  • Social kontekst
Hvad er en rigtig mand eller kvinde - og hvor kommer de holdninger fra? Kønsroller og... Læs mere
Madkundskab
5
  • Madkundskab
  • Udskoling
  • Læs
  • Løs
  • Tilbered
  • Læs
  • Snak
  • Løs
  • Tilbered
  • Undersøg
  • Læs
  • Snak
  • Løs
  • Tilbered
  • Undersøg
  • Læs
  • Snak
  • Løs
  • Tilbered
  • Læs
  • Snak
  • Løs
  • Tilbered
  • Måltid og madkultur
  • Smagsoplevelser
  • Madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Måltid og madkultur
  • Smagsoplevelser
  • Madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Måltid og madkultur
  • Smagsoplevelser
  • Madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Erindringer
  • Måltid og madkultur
  • Smagsoplevelser
  • Madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Måltid og madkultur
  • Smagsoplevelser
  • Madkultur
  • Geografiske specialiteter
Omdrejningspunktet er en reportage fra en smagsrejse rundt i Afrika. Forløbet består af... Læs mere
Madkundskab
2
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Beskriv
  • Tegn
  • Læs
  • Skriv
  • Tilbered
  • Smag
  • Fremlæg
  • Værtskab
  • Smagsoplevelser
  • Måltider
  • Måltid og madkultur
  • Måltid og madkultur
  • Værtskab
  • Smagsoplevelser
  • Måltider
Velkommen til bords! I forløbet her arbejder eleverne med værtskabets betydning for... Læs mere
Madkundskab
7
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Duft
  • Snak
  • Sans
  • Spil
  • Duft
  • Sans
  • Snak
  • Snak
  • Tilbered
  • Fremlæg
  • Skriv
  • Sans
  • Duft
  • Smag
  • Duft
  • Snak
  • Sans
  • Læs
  • Skriv
  • Tilbered
  • Fremlæg
  • Smag
  • Bag
  • Smag
  • Undersøg
  • Erindr
  • Skriv
  • Sans
  • Snak
  • Skriv
  • Udforsk
  • Tilbered
  • Fremlæg
  • Sans
  • Smag
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Jul
  • Erindringer
  • Smagens fysiologi
  • Kanel
  • Måltid og madkultur
  • Madlavning
  • Jul
  • Krydderier
  • Lugtesansen
  • Smagslege
  • Erindringer
  • Jul
  • Krydderier
  • Bagning
  • Småkager
  • Erindringer
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
  • Måltid og madkultur
  • Jul
  • Krydderier
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Bagning
  • Småkager
  • Jul
  • Måltid og madkultur
  • Madkultur
  • Madtraditioner
  • Jul
  • Madlavning
  • Jul
  • Krydderier
  • Madkultur
  • Måltidsanledninger
  • Madtraditioner
Smagen af jul er en buket af aktiviteter, hvori eleverne gennem sansende og undersøgende... Læs mere
Historie
3
  • Historie
  • Mellemtrin
  • Smag
  • Duft
  • Snak
  • Skriv
  • Tegn
  • Smag
  • Duft
  • Snak
  • Skriv
  • Se
  • Smag
  • Kronologi og sammenhæng
  • Ertebølle
  • Jægerstenalder
  • Jagt
  • Samle
  • Køkkenmødding
  • Kronologi og sammenhæng
  • Bondesamfund
  • Stavnsbånd
  • Landmand
  • Pløje
  • Kronologi og sammenhæng
  • Industrialisering
  • Museum
  • Madpakke
  • Maskine
  • Teknologi
To brud - landbrugets opståen og senere industrialiseringen - har revolutioneret vores... Læs mere
Kristendomskundskab
3
  • Kristendomskundskab
  • Mellemtrin
  • Udforsk
  • Bevæg
  • Løs
  • Lav
  • Smag
  • Spil
  • Lav
  • Beskriv
  • Skriv
  • Smag
  • Snak
  • Beskriv
  • Skriv
  • Smag
  • Livsfilosofi og etik
  • Tro
  • Madkultur
  • Ritual
  • Social kontekst
  • Jødedom
  • Islam
  • Kristendom
  • Livsfilosofi og etik
  • Ritual
  • Social kontekst
  • Jødedom
  • Islam
  • Kristendom
  • Livsfilosofi og etik
  • Ritual
  • Madkultur
  • Social kontekst
  • Jødedom
  • Kristendom
  • Islam
Gennem et orienteringsløb med konkrete smagsoplevelser skal eleverne tilegne sig viden om... Læs mere
Kristendomskundskab
3
  • Kristendomskundskab
  • Udskoling
  • Smag
  • Snak
  • Læs
  • Skriv
  • Smag
  • Duft
  • Sans
  • Snak
  • Skriv
  • Smag
  • Duft
  • Sans
  • Snak
  • Spil
  • Ikke-kristne religioner og andre livsopfattelser
  • Ritual
  • Tro
  • Jødedom
  • Seder
  • Påske
  • Pesach
  • Exodus
  • Kristendom
  • Ritual
  • Tro
  • Kristendom
  • Nadver
  • Konfirmation
  • Højmesse
  • Gudstjeneste
  • Jesus
  • Ikke-kristne religioner og andre livsopfattelser
  • Ritual
  • Tro
  • Overgangsritual
  • Fase
  • Rollespil
Hvilken rolle spiller mad og smag i ritualer, og hvad gør et rituals smag for os... Læs mere

Ud med sproget! ... kommunikér med smag

Sprogtilegnelse - det være sig fremmedsprog eller modersmål - kan være en udfordring for mange elever; at tilegne sig forståelse for sammenhængen mellem fonemener og grafemer; at udvide sit ordforråd; at engagere sig i mundtlig og skriftlig kommunikation; at tilegne sig forståelse for ords og sætningers betydning inden for forskellige genrer. Med samlingen af materialer i denne kategori skal eleverne bevæge sig gennem et smagsunivers, som strækker sig fra smagen af hindbærsnitter i forbindelse med essaygenren til smagen af appelsin og ananas i forbindelse med forståelsen af bogstavet A's forskellige udtalelyde.

Dansk
5
  • Dansk
  • Udskoling
  • Læs
  • Skriv
  • Beskriv
  • Erindr
  • Læs
  • Snak
  • Erindr
  • Smag
  • Læs
  • Snak
  • Skriv
  • Læs
  • Smag
  • Snak
  • Læs
  • Undersøg
  • Beskriv
  • Udforsk
  • Læsning
  • Fremstilling
  • Lyrik
  • Skriveøvelser
  • Læsning
  • Fortolkning
  • Essay
  • Læsning
  • Fremstilling
  • Essay
  • Skriveøvelser
  • Læsning
  • Fortolkning
  • Essay
  • Læsning
  • Fortolkning
  • Reklamer
Dette forløb skaber sammenhæng mellem genrer og smagsoplevelser. Gennem konkrete... Læs mere
Engelsk
5
  • Engelsk
  • Udskoling
  • Snak
  • Lyt
  • Erindr
  • Beskriv
  • Snak
  • Lyt
  • Snak
  • Beskriv
  • Skriv
  • Erindr
  • Smag
  • Snak
  • Beskriv
  • Undersøg
  • Lyt
  • Snak
  • Smag
  • Skriv
  • Mundtlig kommunikation
  • Ordforråd
  • Funktionelt sprogsyn
  • Mundtlig kommunikation
  • Fonetik
  • Ordforråd
  • Tongue twisters
  • Skriftlig kommunikation
  • Mundtlig kommunikation
  • Ordforråd
  • Smagsoplevelser
  • Mundtlig kommunikation
  • Kultur og samfund
  • Ordforråd
  • Madkultur
  • Kultur og samfund
  • Mundtlig kommunikation
  • Skriftlig kommunikation
  • Reklamer
  • Ordforråd
  • Madkultur
Producerende sprog, madbeskrivelser og internationale kulturmøder - aktiviteterne her... Læs mere
Dansk
4
  • Dansk
  • Mellemtrin
  • Sans
  • Smag
  • Skriv
  • Sans
  • Smag
  • Skriv
  • Sans
  • Smag
  • Erindr
  • Skriv
  • Sans
  • Smag
  • Undersøg
  • Snak
  • Skriv
  • Fremstilling
  • Skriveøvelser
  • Æbler
  • Fremstilling
  • Fortolkning
  • Skriveøvelser
  • Haikudigte
  • Æbler
  • Fremstilling
  • Skriveøvelser
  • Fremstilling
  • Fortolkning
  • Skriveøvelser
  • Anmeldelser
I disse aktiviteter anvendes en række sansebetonede smagsoplevelser som udgangspunkt for... Læs mere

Smag og naturfaglige processer

Smag hænger nøje sammen med både kroppens sansesystem, kroppens funktioner og de fysisk-kemiske egenskaber i maden. Materialerne her har alle en naturfaglig vinkling på smag og dækker over såvel biologi, fysik og kemi.

Fysik/kemi, Madkundskab
4
  • Fysik/kemi
  • Madkundskab
  • Udskoling
  • Beskriv
  • Undersøg
  • Undersøg
  • Beskriv
  • Smag
  • Beskriv
  • Udforsk
  • Smag
  • Undersøg
  • Undersøg
  • Beskriv
  • Udskær
  • Undersøgelse
  • Fødevarebevidsthed
  • Undersøgelse
  • Fødevarebevidsthed
  • Undersøgelse
  • Fødevarebevidsthed
  • Fødevarebevidsthed
  • Undersøgelse
Sur er en smag, vi alle kender. Om det er sure/søde bolcher, surkål, yoghurt eller... Læs mere
Fysik/kemi
1
  • Fysik/kemi
  • Udskoling
  • Undersøg
  • Undersøgelse
Øvelse for 6.-9. klasse, hvor der laves budding til at undersøge forskellige aspekter ved... Læs mere
Biologi
4
  • Biologi
  • Udskoling
  • Erindr
  • Beskriv
  • Beskriv
  • Snak
  • Læs
  • Smag
  • Udforsk
  • Snak
  • Regn
  • Beskriv
  • Snak
  • Fremlæg
  • Perspektivering
  • Kulhydrater
  • Glukoseindeks
  • Morgenmad
  • Smagens psykologi
  • Undersøgelse
  • Morgenmad
  • Kulhydrater
  • Glukoseindeks
  • Smagens psykologi
  • Undersøgelse
  • Blodsukkermåling
  • Morgenmad
  • Kulhydrater
  • Glukoseindeks
  • Perspektivering
  • Morgenmad
  • Kulhydrater
  • Glukoseindeks
Morgenmaden er dagens vigtigste måltid. Det har eleverne sikkert tit hørt fra deres olde... Læs mere
Fysik/kemi, Matematik
3
  • Fysik/kemi
  • Matematik
  • Udskoling
  • Snak
  • Regn
  • Lav
  • Snak
  • Regn
  • Smag
  • Vand
  • Olie
  • Undersøgelse
  • Perspektivering
  • Modellering
  • Hydrofil
  • Hydrofob
  • Geometri og måling
  • Tal og algebra
  • Olie
  • Vand
  • Hydrofil
  • Hydrofob
  • Emulgator
  • Emulsion
  • Olie
  • Vand
  • Hydrofil
  • Hydrofob
  • Emulgator
  • Emulsion
Mange kender følelsen af mayonnaiser i munden. Nogle er bløde, nogle er flydende, nogle... Læs mere

Bæredygtighed og madspild

Fremtidens mad vil sandsynligvis have mindre fokus på oksekød og andre CO2-tunge madvarer. Vi vil bruge flere nye fødevarekilder, og vi vil genopdage tidligere tiders kreative måder at udnytte råvarer og madrester på. Samlingen af materialer i denne kategori sigter mod at gøre eleverne opmærksomme på problematikkerne samt åbne deres øjne for, hvordan små "tricks" i køkkenet kan være med til at løse store problemer.

Madkundskab, Fysik/kemi
1
  • Madkundskab
  • Fysik/kemi
  • Udskoling
Skal dine elever arbejde undersøgende med sanser og smag i køkkenet Så får du her et helt... Læs mere
Madkundskab
8
  • Madkundskab
  • Udskoling
  • Grøntsager
  • Bæredygtighed
  • Grøntsager
  • Bæredygtighed
  • Smagsoplevelser
  • Håndværk
  • Madlavningsmetoder
  • Tekstur
  • Grøntsager
  • Bæredygtighed
  • Smagsoplevelser
  • Tekstur
  • Grøntsager
  • Bæredygtighed
  • Smagsoplevelser
  • Tekstur
  • Umami
  • Grøntsager
  • Bæredygtighed
  • Smagsoplevelser
  • Tekstur
  • Grøntsager
  • Bæredygtighed
  • Smagsoplevelser
  • Smag med alle sanser
  • Grøntsager
  • Bæredygtighed
  • Smagsoplevelser
  • Grøntsager
  • Bæredygtighed
  • Smagsoplevelser
  • Prøveoplæg
Hvorfor fokus på grønt? Jo vi ved alle, at det både er sundt og bæredygtigt at spise... Læs mere
Madkundskab
6
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Snak
  • Undersøg
  • Undersøg
  • Undersøg
  • Sans
  • Undersøg
  • Tilbered
  • Fremlæg
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Madspild
  • Fødevarebevidsthed
  • Madspild
  • Fødevarebevidsthed
  • Madens æstetik
  • Madspild
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Madspild
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Madens æstetik
  • Madspild
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Madens æstetik
  • Madspild
I dette undervisningsforløb skal eleverne med udgangspunkt i en undersøgende tilgang... Læs mere
Madkundskab, Natur/teknologi
3
  • Madkundskab
  • Natur/teknologi
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Se
  • Sans
  • Snak
  • Snak
  • Sans
  • Tilbered
  • Smag
  • Undersøg
  • Udforsk
  • Smag
  • Tilbered
  • Fremlæg
  • Fødevarebevidsthed
  • Perspektivering
  • Madspild
  • Tang
  • Insekter
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
  • Insekter
  • Krydderurter
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
  • Tang
  • Insekter
  • Krydderurter
Fremtiden? Er det ikke sådan noget med robotter, som invaderer jorden med højteknologiske... Læs mere
Madkundskab
2
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Sans
  • Smag
  • Undersøg
  • Tilbered
  • Snak
  • Snak
  • Sans
  • Smag
  • Undersøg
  • Tilbered
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Madspild
  • Kritisk refleksion
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
  • Tilsmagning
  • Kritisk refleksion
  • Madspild
I dette forløb skal eleverne eksperimentere med fødevarer og smag for herigennem at blive... Læs mere

Sanser og smag

Mange tager måske for givet, at "selvfølgelig smager vi da med smagssansen", og "selvfølgelig skal maden da smage sådan og sådan". Men dykker man lidt mere ned i, hvordan smag udspiller sig i en vekselvirkning mellem forskellige sanser, er tingene måske ikke længere helt så selvfølgelige. Undervisningsmaterialerne her sigter mod at synliggøre dette for eleverne gennem sanseøvelser, leg, spil og opgaver. Læreren støttes samtidig didaktisk i forskellige tilgange til undervisningen.

Madkundskab, Billedkunst, Natur/...
12
  • Madkundskab
  • Billedkunst
  • Natur/teknologi
  • Indskoling
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Tegn
  • Fremlæg
  • Smag
  • Smag
  • Snak
  • Beskriv
  • Undersøg
  • Smag
  • Lav
  • Spil
  • Sans
  • Udforsk
  • Snak
  • Sans
  • Smag
  • Duft
  • Spil
  • Sans
  • Snak
  • Erindr
  • Beskriv
  • Duft
  • Beskriv
  • Smag
  • Tilbered
  • Udforsk
  • Snak
  • Sans
  • Smag
  • Beskriv
  • Smag
  • Snak
  • Sans
  • Beskriv
  • Sans
  • Smag
  • Undersøg
  • Beskriv
  • Sans
  • Smag
  • Læs
  • Skriv
  • Snak
  • Fødevarebevidsthed
  • De fem grundsmage
  • Smagsoplevelser
  • Billedfremstilling
  • Undersøgelse
  • Fødevarebevidsthed
  • De fem grundsmage
  • Råvarekendskab
  • Madlavning
  • De fem grundsmage
  • Smagslege
  • Madlavning
  • Undersøgelse
  • Smagens fysiologi
  • Lugtesansen
  • Madlavning
  • Madens æstetik
  • Lugtesansen
  • Smagens fysiologi
  • Trigeminalsansen
  • Madlavning
  • Madens æstetik
  • Tilsmagning
  • Lugtesansen
  • Erindringer
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
  • Krydderurter
  • Bagning
  • Lugtesansen
  • Madlavning
  • Undersøgelse
  • Trigeminalsansen
  • Smagens fysiologi
  • Smagsoplevelser
  • Madlavning
  • Smagens fysiologi
  • Tekstur
  • Madlavning
  • Undersøgelse
  • Madmod
  • Sæt ord på smagen
  • Kræsenhed
  • Kritisk refleksion
  • Neofobi
  • Madlavning
Sanse-kit består af en række aktiviteter, der alle har smagen i centrum. Eleverne skal bl... Læs mere
Madkundskab, Natur/teknologi
6
  • Madkundskab
  • Natur/teknologi
  • Indskoling
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Sans
  • Smag
  • Udforsk
  • Snak
  • Duft
  • Sans
  • Snak
  • Smag
  • Sans
  • Smag
  • Snak
  • Udforsk
  • Undersøg
  • Sans
  • Beskriv
  • Spil
  • Udforsk
  • Smag
  • Sans
  • Snak
  • Skriv
  • Smagssansen
  • Smagens fysiologi
  • Smagsreceptorer
  • Madlavning
  • Smagsoplevelser
  • De fem grundsmage
  • Smagssansen
  • Madlavning
  • Smagens fysiologi
  • Krydderier
  • Lugtesansen
  • Kanel
  • Madlavning
  • Smagens fysiologi
  • Tekstur
  • Madlavning
  • Tekstur
  • Smagsoplevelser
  • Smagens fysiologi
  • Smagslege
  • Tilsmagning
  • Madlavning
  • Madlavning
  • Smagens fysiologi
  • Smagsoplevelser
Oplevelsen af smag er sammensat af et væld af sanseindtryk. I dette forløb skal eleverne... Læs mere
Madkundskab
2
  • Madkundskab
  • Udskoling
Eleverne skal aktivere deres forforståelse i forhold til fødevaresammensætning i... Læs mere
Madkundskab
5
  • Madkundskab
  • Indskoling
  • Sans
  • Smag
  • Tilbered
  • Undersøg
  • Duft
  • Beskriv
  • Snak
  • Sans
  • Tilbered
  • Undersøg
  • Smag
  • Sans
  • Skriv
  • Tilbered
  • Smag
  • Sans
  • Undersøg
  • Beskriv
  • Snak
  • Smag
  • Tilbered
  • Udforsk
  • Sans
  • Undersøg
  • Smagsoplevelser
  • Smag med alle sanser
  • Sæt ord på smagen
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
  • Krydderurter
  • Tilsmagning
  • Smagens fysiologi
  • Smagssansen
  • De fem grundsmage
  • Tilsmagning
  • Madlavning
  • Tilsmagning
  • Smagsoplevelser
  • Sæt ord på smagen
  • De fem grundsmage
  • Tekstur
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
  • De fem grundsmage
  • Tilsmagning
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
Disse aktiviteter kan alle fungere som selvstændige aktiviteter, hvor eleverne på... Læs mere

Råvarer og retter

I denne sektion finder du undervisningsforløb, der tager udgangspunkt i råvarer.

Madkundskab
3
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Sans
  • Smag
  • Snak
  • Beskriv
  • Undersøg
  • Sans
  • Smag
  • Snak
  • Udforsk
  • Duft
  • Fremlæg
  • Undersøg
  • Snak
  • Skriv
  • Udforsk
  • Tilbered
  • Fremlæg
  • Sans
  • Smag
  • Madlavning
  • Æbler
  • Smagsoplevelser
  • Madlavning
  • Æbler
  • Krydderier
  • De fem grundsmage
  • Æbler
  • Krydderier
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
I dette forløb er der bl.a. fokus på, at eleverne få kendskab til og opnår viden om æblet... Læs mere
Madkundskab
3
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Sans
  • Smag
  • Udforsk
  • Undersøg
  • Beskriv
  • Fremlæg
  • Spil
  • Undersøg
  • Tilbered
  • Fremlæg
  • Smag med alle sanser
  • Råvarekendskab
  • Smag med alle sanser
  • Råvarekendskab
  • Smagslege
  • Råvarekendskab
  • Måltidsanledninger
I dette forløb kan eleverne arbejde med forskellige aspekter af frugter og grøntsager,... Læs mere
Madkundskab
4
  • Madkundskab
  • Udskoling
  • Undersøg
  • Smag
  • Læs
  • Beskriv
  • Smag
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Smag
  • Sans
  • Fremlæg
  • Undersøg
  • Udforsk
  • Tilbered
  • Smag
  • Fødevarebevidsthed
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Madlavning
I dette forløb skal eleverne arbejde undersøgende. De skal smage på forskellige... Læs mere
Madkundskab, Dansk, Historie,...
6
  • Madkundskab
  • Dansk
  • Historie
  • Natur/teknologi
  • Matematik
  • Mellemtrin
  • Tekstur
  • Kommunikation
  • Fremstilling
  • Kronologi og sammenhæng
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Undersøgelse
  • Geometri og måling
  • Matematiske kompetencer
  • Tal og algebra
  • Kommunikation
  • Ordforråd
  • Smag med alle sanser
  • De fem grundsmage
  • Kulturhistorie
  • Tilberedning
  • Gulerod
  • Kommunikation
  • Undersøgelse
  • Madlavning
  • Fremstilling
  • Kommunikation
  • De fem grundsmage
  • Ordforråd
  • Smag med alle sanser
  • Tekstur
  • Gulerod
  • Kommunikation
  • Undersøgelse
  • Tal og algebra
  • Madlavning
  • Geometri og måling
  • Matematiske kompetencer
  • Tekstur
  • Smag med alle sanser
  • Gulerod
  • Madlavning
  • Tekstur
  • Tilberedning
  • Gulerod
  • Fremstilling
  • Kommunikation
  • Kronologi og sammenhæng
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Ordforråd
  • Smag med alle sanser
  • De fem grundsmage
  • Ordsprog
  • Kulturhistorie
  • Gulerod
  • Tekstur
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Kommunikation
  • Fremstilling
  • Kronologi og sammenhæng
  • Undersøgelse
  • Matematiske kompetencer
  • Geometri og måling
  • Tal og algebra
  • Kommunikation
  • De fem grundsmage
  • Smag med alle sanser
  • Tilberedning
  • Gulerod
Velkommen til et tværfagligt forløb, som gennem gulerodens smage, tektsturvariationer og... Læs mere
Madkundskab
2
  • Madkundskab
  • Udskoling
  • Sans
  • Snak
  • Smag
  • Tilbered
  • Udforsk
  • Undersøg
  • Beskriv
  • Tekstur
  • Æg
  • Madens æstetik
  • Æg
I dette undervisningsforløb skal eleverne arbejde undersøgende med udgangspunkt i æggets... Læs mere
Madkundskab
7
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Snak
  • Skriv
  • Erindr
  • Beskriv
  • Duft
  • Sans
  • Smag
  • Undersøg
  • Snak
  • Se
  • Undersøg
  • Snak
  • Beskriv
  • Undersøg
  • Tilbered
  • Smag
  • Beskriv
  • Fremlæg
  • Tilbered
  • Undersøg
  • Smag
  • Beskriv
  • Snak
  • Fremlæg
  • Udforsk
  • Sans
  • Smag
  • Tilbered
  • Snak
  • Udforsk
  • Tilbered
  • Smag
  • Beskriv
  • Fremlæg
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Fødevarebevidsthed
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Sæt ord på smagen
  • Lugtesansen
  • Tekstur
  • Smagssansen
  • Fødevarebevidsthed
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Sæt ord på smagen
  • De fem grundsmage
  • Tekstur
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Sæt ord på smagen
  • Tekstur
  • De fem grundsmage
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Kritisk refleksion
De findes i runde, tynde, ovale og tykke former. I hvide, røde, grønne og brune farver.... Læs mere

Ud med sproget! ... på et overført plan

"Metaforer", "talemåder", "overført betydning", "ordsprog", "symboler" og andre danskfaglige udtryk kan være både spændende og intimiderende i deres abstrakte, sproglige natur. Men hvad sker der med elevernes interaktion med og tilegnelse af begreberne, når de skal sanse og smage sig frem til erkendelser af begrebernes betydning? Kan de designe en smag, som symboliserer en heks? Kan de drøfte sig frem til, hvad udtrykket "gå helt agurk" mon har at gøre med grøntsagen agurk? Disse er blot få eksempler på, hvordan smagsmæssige oplevelser danner basis for elevernes aktive arbejde i disse materialer.

Dansk
7
  • Dansk
  • Udskoling
  • Fortolk
  • Beskriv
  • Fortolk
  • Beskriv
  • Bevæg
  • Fremlæg
  • Beskriv
  • Se
  • Fortolk
  • Fremlæg
  • Snak
  • Fortolk
  • Fremlæg
  • Bevæg
  • Fortolk
  • Fremlæg
  • Lav
  • Sans
  • Erindr
  • Skriv
  • Snak
  • Fortolkning
  • Fortolkning
  • Fortolkning
  • Fremstilling
  • Fremstilling
  • Fremstilling
 Få eleverne ind i billederne og ud af klasselokalet! Guldalderen eller Det moderne... Læs mere
Dansk
3
  • Dansk
  • Mellemtrin
  • Smag
  • Snak
  • Tegn
  • Snak
  • Smag
  • Undersøg
  • Snak
  • Smag
  • Skriv
  • Fremlæg
  • Udforsk
  • Kommunikation
  • Talemåder
  • Sproglig bevidsthed
  • Kommunikation
  • Kommunikation
  • Fremstilling
  • Talemåder
  • Sproglig bevidsthed
  • Skriveøvelser
Eleverne skal gennem konkrete smagsoplevelser øge deres bevidsthed omkring, hvordan... Læs mere
Dansk
7
  • Dansk
  • Udskoling
  • Snak
  • Fortolk
  • Tegn
  • Snak
  • Smag
  • Fortolk
  • Bag
  • Tegn
  • Lav
  • Fortolk
  • Læs
  • Snak
  • Fortolk
  • Fortolk
  • Udforsk
  • Snak
  • Fortolk
  • Snak
  • Fortolk
  • Fortolkning
  • Læsning
  • Ordsprog
  • Symbolik
  • Fortolkning
  • Læsning
  • Metafor
  • Symbolik
  • Fortolkning
  • Læsning
  • Symbolik
  • Fortolkning
  • Fortolkning
  • Fortolkning
  • Kommunikation
  • Fortolkning
  • Kommunikation
Menneskekød er da ikke noget, man smager på!? Myter og fortællinger om menneskeæderi kan... Læs mere
Dansk, Kristendomskundskab
1
  • Dansk
  • Kristendomskundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Smag
  • Skriv
  • Snak
  • Fremlæg
  • Fortolkning
  • Fremstilling
  • Bibelske fortællinger
  • Æbler
  • Syndefaldet
  • Skriveøvelser
Når religiøse fortællinger bliver sanselige - og noget, som man endda kan smage på - kan... Læs mere

I naturen og havet

Ude i naturen og i havet er der masser af velsmagende ingredienser til madlavning. Vidste I eksempelvis, at man kan spise blæksprutter og tang? Eller at man kan lave burgere over bål tilsmagt med urter, som man selv har fundet omkring skolen? Disse samt andre spørgsmål søges bearbejdet i denne samling af undervisningsmaterialer.

Madkundskab, Natur/teknologi
10
  • Madkundskab
  • Natur/teknologi
  • Mellemtrin
  • Erindr
  • Snak
  • Skriv
  • Erindr
  • Erindr
  • Snak
  • Undersøg
  • Duft
  • Sans
  • Snak
  • Smag
  • Duft
  • Sans
  • Smag
  • Snak
  • Udforsk
  • Snak
  • Spil
  • Sans
  • Udforsk
  • Tilbered
  • Sans
  • Undersøg
  • Tilbered
  • Sans
  • Snak
  • Undersøg
  • Fremlæg
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Undersøgelse
  • Perspektivering
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Undersøgelse
  • Perspektivering
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Undersøgelse
  • Perspektivering
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Undersøgelse
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Undersøgelse
  • Perspektivering
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Undersøgelse
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Undersøgelse
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Undersøgelse
  • Perspektivering
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Undersøgelse
  • Perspektivering
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Undersøgelse
  • Perspektivering
I dag begrænser mange deres daglige kost til de råvarer, de kan købe i supermarkedet. Det... Læs mere
Madkundskab, Dansk
6
  • Madkundskab
  • Dansk
  • Mellemtrin
  • Snak
  • Erindr
  • Udforsk
  • Tilbered
  • Smag
  • Snak
  • Udforsk
  • Læs
  • Lav
  • Tilbered
  • Smag
  • Leg
  • Duft
  • Sans
  • Skriv
  • Lav
  • Fremlæg
  • Fødevarebevidsthed
  • Måltid og madkultur
  • Erindringer
  • Vilde planter
  • Måltid og madkultur
  • Madlavning
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Vilde planter
  • Måltid og madkultur
  • Vilde planter
  • Madlavning
  • Madlavning
  • Smagslege
  • Vilde planter
  • Lugtesansen
  • Fremstilling
  • Kommunikation
  • Måltid og madkultur
  • Medieproduktion
  • Skriveøvelser
”Smag for naturen” strækker sig over to dage – optimalt i maj/juni. De første fem... Læs mere
Natur/teknologi, Madkundskab
4
  • Natur/teknologi
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Lyt
  • Snak
  • Beskriv
  • Snak
  • Undersøg
  • Snak
  • Beskriv
  • Udskær
  • Undersøg
  • Lav
  • Smag
  • Blæksprutter
  • Undersøgelse
  • Modellering
  • Perspektivering
  • Blæksprutter
  • Undersøgelse
  • Modellering
  • Perspektivering
  • Blæksprutter
  • Undersøgelse
  • Modellering
  • Perspektivering
  • Blæksprutter
  • Undersøgelse
  • Modellering
  • Perspektivering
Findes der virkelig blæksprutter i havene omkring Danmark? Hvordan ser de ud? Og er det... Læs mere
Madkundskab, Natur/teknologi,...
8
  • Madkundskab
  • Natur/teknologi
  • Biologi
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Sans
  • Se
  • Undersøg
  • Undersøg
  • Udforsk
  • Sans
  • Sans
  • Udskær
  • Tilbered
  • Smag
  • Sans
  • Smag
  • Lav
  • Udskær
  • Smag
  • Udskær
  • Udforsk
  • Tilbered
  • Undersøg
  • Læs
  • Tilbered
  • Snak
  • Duft
  • Smag
  • Tilbered
  • Snak
  • Udforsk
  • Undersøg
  • Tilbered
  • Udforsk
  • Fødevarebevidsthed
  • Madens æstetik
  • Undersøgelse
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
  • Undersøgelse
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Undersøgelse
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
  • Undersøgelse
  • Fødevarebevidsthed
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Madens æstetik
Dette undervisningsforløb er baseret på Rikke Højers Ph.d. afhandling "Smag for Fisk",... Læs mere

Smagfulde tal

Matematik kan være en abstrakt disciplin. Sandsynlighed, brøker, kombinationsmuligheder... Ikke matematiske fænomener, som for alle elever nødvendigvis vækker glædelig genklang. Men hvad sker der, når eleverne i matematiktimen i endnu højere grad skal være sansende eller trække på deres personlige, æstetiske smagserfaringer? Dette udforskes i disse materialer.

Matematik
3
  • Matematik
  • Indskoling
  • Undersøg
  • Udforsk
  • Snak
  • Undersøg
  • Udforsk
  • Snak
  • Regn
  • Undersøg
  • Udforsk
  • Snak
  • Statistik og sandsynlighed
  • Smagskombinationer
  • Kombinatorik
  • Algoritmer
  • Statistik og sandsynlighed
  • Smagsoplevelser
  • Chance
  • Statistik og sandsynlighed
  • Livretter
  • Yndlingsmadder
  • Chance
Kombinatorik, sandsynlighed og statistik er et felt, der ofte volder eleverne problemer.... Læs mere

Smag på kemien - tilsætningsstoffer

Madkundskab
4
  • Madkundskab
  • Udskoling
  • Læs
  • Udforsk
  • Undersøg
  • Snak
  • Smag
  • Se
  • Skriv
  • Løs
  • Fremlæg
  • Læs
  • Undersøg
  • Snak
  • Løs
  • Lyt
  • Læs
  • Udforsk
  • Undersøg
  • Snak
  • Smag
  • Se
  • Skriv
  • Løs
  • Fremlæg
  • Læs
  • Udforsk
  • Undersøg
  • Snak
  • Se
  • Skriv
  • Løs
  • Fremlæg
  • Fødevarebevidsthed
  • Tilsætningsstoffer
  • Fødevarebevidsthed
  • Tilsætningsstoffer
  • Fødevarebevidsthed
  • Tilsætningsstoffer
  • Fødevarebevidsthed
  • Tilsætningsstoffer
Dette forløb betragtes som et introduktionsforløb til et fortsat arbejde med... Læs mere
Madkundskab, Fysik/kemi
3
  • Madkundskab
  • Fysik/kemi
  • Udskoling
  • Snak
  • Undersøg
  • Tilbered
  • Smag
  • Sans
  • Fremlæg
  • Undersøg
  • Beskriv
  • Lav
  • Lav
  • Beskriv
  • Sans
  • Smag
  • Fødevarebevidsthed
  • Undersøgelse
  • Tilsætningsstoffer
  • Fødevarebevidsthed
  • Undersøgelse
  • Tilsætningsstoffer
  • Fødevarebevidsthed
  • Undersøgelse
  • Tilsætningsstoffer
Forløbet om konsistensmidler er en række aktiviteter, der lærer eleverne om, hvad... Læs mere

Undervisningsredskaber (folkeskolen)

Madkundskab, Tværfaglig, Natur/...
12
  • Madkundskab
  • Tværfaglig
  • Natur/teknologi
  • Kristendomskundskab
  • Biologi
  • Undersøg
  • Spil
  • Sans
  • Snak
  • Spil
  • Spil
  • Sans
  • Spil
  • Spil
  • Snak
  • Leg
  • Spil
  • Lav
  • Beskriv
  • Skriv
  • Smag
  • Undersøg
  • Tekstur
  • Madlavning
  • Tilberedning
  • Madlavningsmetoder
  • Smag med alle sanser
  • Kritisk refleksion
  • Grøntsager
  • Smagsoplevelser
  • Smagslege
  • Lugtesansen
  • De fem grundsmage
  • Smagslege
  • Måltid og madkultur
  • Livsfilosofi og etik
  • Social kontekst
  • Ritual
  • Jødedom
  • Islam
  • Kristendom
  • Madlavning
Her finder du Smag for Livets forskellige kort og spil, som kan indgå som læremidler i... Læs mere
Naturfag i produktion, Tværfaglig...
7
  • Naturfag i produktion
  • Tværfaglig
  • Madkundskab
  • Natur/teknologi
  • Engelsk
  • Varekendskab
  • Grundtilberedning
  • Lyt
  • Sans
  • Smag
  • Smag
  • Snak
  • Udforsk
  • Undersøg
  • Duft
  • Udforsk
  • Sans
  • Smag
  • Tilbered
  • Udforsk
  • Undersøg
  • Udforsk
  • Erindr
  • Fortolk
  • Sans
  • Smag
  • Udforsk
  • Undersøg
  • Tilsmagning
  • Gastrik
  • Råvarekendskab
  • Umami
  • De fem grundsmage
  • Krydderurter
  • Tilsmagning
  • De fem grundsmage
  • Smagsreceptorer
  • Umami
  • Blodsukkermåling
  • Tilsmagning
  • Krydderurter
  • Vilde planter
  • Tilberedning
  • Metafor
  • Maillard
  • Blæksprutter
  • Sensorik
  • Innovation
  • Karamelisering
  • Madlavningsmetoder
  • Tilsmagning
  • Madens kvalitet
  • Smag med alle sanser
  • Smagsoplevelser
  • Smagssansen
  • Symbolik
  • Trigeminalsansen
  • Social kontekst
Her finder du forskellige videoer til brug i undervisningen. Videoerne kan også ses på... Læs mere
Madkundskab, Tværfaglig
11
  • Madkundskab
  • Tværfaglig
  • De fem grundsmage
  • De fem grundsmage
  • Smagens fysiologi
  • Smagens psykologi
  • De fem grundsmage
  • Smagens fysiologi
  • Umami
  • De fem grundsmage
  • Madkultur
  • Madglæde
  • Kritisk refleksion
  • Smag med alle sanser
  • Madlavningsmetoder
  • Emulgator
  • Emulsion
  • Råvarekendskab
Er du lærer eller pædagog - eller underviser du på anden vis i smag? Så kan du nu få Smag... Læs mere

Baggrundsviden

I denne sektion finder du artikler, praksisfortællinger og andet, som enten kan bruges i undervisningen eller som baggrundslæsning. Temaerne spænder over alt fra børns madmod til grundsmage, madlavning, insekter og meget mere!

Tværfaglig
9
  • Tværfaglig
  • Smag med alle sanser
  • Smagens fysiologi
  • Smagens psykologi
  • De fem grundsmage
  • Smagssansen
  • Smagens fysiologi
  • Smagens psykologi
  • Smagens fysiologi
  • De fem grundsmage
  • Smagens fysiologi
  • Smag med alle sanser
  • Lugtesansen
  • Tekstur
  • Smagens fysiologi
  • Lugtesansen
  • Smagens fysiologi
  • Smagens psykologi
  • Smag med alle sanser
  • Smagens fysiologi
  • Trigeminalsansen
  • Chili
  • Smag med alle sanser
  • Smertesansen
Du finder her et udvalg af tekster, artikler og bøger om smag udgivet af Smag for Livet.... Læs mere
Tværfaglig, Madkundskab
8
  • Tværfaglig
  • Madkundskab
  • De fem grundsmage
  • Umami
  • De fem grundsmage
  • Umami
  • Tilsmagning
  • De fem grundsmage
  • Fedt
  • Fermentering
  • Konservering
  • Løg
  • Æg
  • Emulsion
  • Fødevarebevidsthed
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Tekstur
  • Madlavning
  • Emulsion
  • Bagning
Du finder her et udvalg af tekster og artikler om grundsmage og tilsmagning. Teksterne... Læs mere
Dansk, Tværfaglig, Madkundskab
8
  • Dansk
  • Tværfaglig
  • Madkundskab
  • Fortolkning
  • Fremstilling
  • Fremstilling
  • Fortolkning
  • Fremstilling
  • Læsning
  • Smagsoplevelser
  • Erindringer
  • Jul
  • Erindringer
  • Smagsoplevelser
  • Smagsoplevelser
  • Måltid og madkultur
  • Skriveøvelser
  • Smagsdidaktik
Madkundskab, Tværfaglig
19
  • Madkundskab
  • Tværfaglig
  • Madmod
  • Madglæde
  • Neofobi
  • Kræsenhed
  • Smagsoplevelser
  • Smagsdidaktik
  • Madglæde
  • Måltidsanledninger
  • Smagsdidaktik
  • Smagens psykologi
  • Social kontekst
  • Smagsoplevelser
  • Diskurser
  • Madmod
  • Madglæde
  • Måltider
  • Smagens psykologi
  • Smagens psykologi
  • Smagsdidaktik
  • Smagsdidaktik
  • Smagsdidaktik
  • Smagsdidaktik
  • Smagsdidaktik
  • Bæredygtighed
  • Smagsdidaktik
  • Smagsoplevelser
  • Tavs viden
  • Sæt ord på smagen
  • Michael Polanyi
  • John Dewey
  • Tomatsovs
  • Bolledej
  • Smagsdidaktik
  • Madglæde
  • Smag med alle sanser
  • Chokolade
  • Smagsdidaktik
  • Smagsoplevelser
  • Måltider
  • Sundhed
  • Madglæde
Du finder her et udvalg af tekster, artikler og bøger om smag udgivet af Smag for Livet.... Læs mere
Tværfaglig, Madkundskab, Natur/...
15
  • Tværfaglig
  • Madkundskab
  • Natur/teknologi
  • Se
  • Smag
  • Undersøgelse
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Vilde planter
  • Smagsoplevelser
  • Vilde planter
  • Madlavning
  • Social kontekst
  • Smagsoplevelser
  • Madmod
  • Smagsoplevelser
  • Smagsoplevelser
  • Råvarekendskab
  • Smagsoplevelser
  • Æbler
  • Madlavning
  • Smagsoplevelser
  • Råvarekendskab
  • Madglæde
  • Smagsoplevelser
  • Smag med alle sanser
  • Smagsoplevelser
  • Madlavning
  • Råvarekendskab
  • Smagsoplevelser
  • Insekter
  • Tang
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Insekter
  • Tilsmagning
  • Krydderurter
Du finder her et udvalg af materialer fra Smag for Livet omhandlende smag i tilknytning... Læs mere

Opskrifter

Her er en samling af opskrifter fra Smag for Livet, flere af dem med relation til bestemte undervisningsforløb. Fokus kan f.eks. være på en råvare, en grundsmag, fremtidens fødevarer, en bestemt madkultur eller at undgå madspild.

Madkundskab
8
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Bag
  • Tilbered
  • Bag
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Insekter
  • Insekter
  • Insekter
  • Insekter
  • Insekter
  • Insekter
  • Insekter
  • Insekter
Det særlige ved insekter er, at de kan spises hele, er rige på protein - og så undgår man... Læs mere
Madkundskab
6
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Bag
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Madlavning
  • Tang
  • Tang
  • Tang
  • Tang
  • Tang
  • Krydderurter
  • Umami
  • Tang
  • Umami
Tang er andet og mere end slattent og ildelugtende opskyl i strandkanten. Det ved de i... Læs mere
Madkundskab
10
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Krydderurter
  • Vilde planter
  • Vilde planter
  • Krydderurter
  • Krydderurter
  • Tang
  • Krydderurter
  • Umami
  • Vilde planter
  • Krydderurter
  • Krydderier
  • Krydderurter
  • Vilde planter
  • Krydderurter
  • Vilde planter
Her finder du opskrifter, hvor der anvendes forskellige urter. Tag fx selv på en sanketur... Læs mere
Madkundskab
4
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Bag
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Jul
  • Bagning
  • Jul
  • Jul
  • Jul
Her finder du opskrifter på forskellige juleretter.
Madkundskab
9
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Løg
  • Løg
  • Maillard
  • Løg
  • Løg
  • Løg
  • Vilde planter
  • Løg
  • Løg
  • Løg
  • Vilde planter
  • Krydderurter
Tilbered velsmagende retter med løg ud fra disse opskrifter. Størstedelen af disse... Læs mere
Madkundskab
10
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Bag
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Bag
  • Tilbered
  • Bag
  • Tilbered
  • Bag
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Bag
  • Bagning
  • Chokolade
  • Chokolade
  • Bagning
  • Måltidsanledninger
  • Bagning
  • Råvarekendskab
  • Måltidsanledninger
  • Geografiske specialiteter
  • Kanel
  • Vilde planter
  • Bagning
  • Bolledej
  • Sukkersyltning
  • Konservering
  • Bagning
I disse opskrifter er grundsmagen sød i fokus. Smagen af sød er typisk forbundet med... Læs mere
Madkundskab
7
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Bagning
  • Bolledej
  • Æbler
  • Krydderurter
  • Krydderurter
  • Madpakke
  • Bagning
  • Krydderurter
  • Vilde planter
  • Krydderurter
  • Bagning
Hvordan bliver madpakken en succes og en god smagsoplevelse? Start med brød og pimp den... Læs mere
Madkundskab
15
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
Her finder du opskrifter på afrikanske retter. Opskrifterne knytter sig til... Læs mere
Madkundskab
1
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Madlavning
  • Værtskab
Madkundskab
3
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • De fem grundsmage
  • De fem grundsmage
  • Madlavning
Madkundskab
7
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Madpakke
  • Tang
  • Geografiske specialiteter
  • Tang
  • Krydderurter
  • Umami
  • Tekstur
  • Tekstur
Her finder du opskrifter, som tager udgangspunkt i råvarer fra havet.
Madkundskab
7
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Bagning
  • Geografiske specialiteter
  • Konservering
  • Fermentering
  • Søbemad
  • Søbemad
  • Madlavning
  • Citron
  • Madlavning
Her finder du flere opskrifter. Bl.a. kimchi, gule ærter, pretzler...