Gå til hovedindhold

Du er her

Om Smag for Livet

Hvem er Smag for Livet?

Smag for Livet er et forsknings- og formidlingscenter, der vil åbne danskernes øjne for smag og med eksemplets kraft gøre smagen central, når vi spiser, og når vi lærer. Målet er at børn og voksne bruger deres smag bevidst, så de kan foretage begrundede madvalg, fordi vi tror på, at børn og voksne kan få bedre liv, hvis vi sætter smag før sundhed.

Smag for Livet udfører forskningsbaseret formidling og formidlingsbaseret forskning med en unik grad af tværfaglighed. Vores projekter støtter og udfordrer smag som drivkraft for det gode liv ved at gøre det muligt at sætte ord på smag, vælge smag og få lyst til at eksperimentere med smag. Det implicerer både smagsoplevelser, viden om smag, læring om og gennem smag og udvikling af smag i mad - på skoler, ved festivaller, i køkkener og på digitale platforme. Alt hvad Smag for Livet gør, dokumenteres og stilles frit tilgængeligt på www.smagforlivet.dk og/eller her på app’en Fag med Smag.

Smag for Livet er støttet af Nordea-fonden med 38 mio. kr. Nordea-fonden har et almennyttigt og velgørende formål og uddeler midler til projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.