Sur er en smag, vi alle kender. Om det er sure/søde bolcher, surkål, yoghurt eller citronsaft, så indgår der syrlige elementer i stort set alle typer af madretter. I naturen er smagen af det syrlige typisk forbundet med fødevarer, der enten er umodne eller i nogle tilfælde fermenterede. Den sanselige opfattelse af, om noget er syrligt, er forbundet med pH-niveauet i fødevaren. I dette materiale skal eleverne lære om pH-begrebet ved at smage sig frem og se effekter af brugen af syre i madlavningen. Formålet med aktiviteterne er, at sanseliggøre pH-begrebet. Samtidig er der aktiviteter i materialet, der viser hvilket sammenspil syre og sukker har i fødevarer. Ligeledes er der en aktivitet med tilberedning af laks, der viser, hvordan syre kan bruges til at ændre strukturen af proteiner.
Aktiviteter i forløbet
- Undersøgelse
- Fødevarebevidsthed
- -
- Beskriv
- Undersøg
- Undersøgelse
- Fødevarebevidsthed
- -
- Undersøg
- Beskriv
- Smag
- Undersøgelse
- Fødevarebevidsthed
- -
- Beskriv
- Udforsk
- Smag
- Undersøg
- Fødevarebevidsthed
- Undersøgelse
- -
- Undersøg
- Beskriv
- Udskær