Lyt med på afsnit 4 her på spreaker eller hent i iTunes
Maden smager bedre i godt selskab. Og den smager værre i godt selskab. Men hvordan kan begge dele være rigtigt, tænker du måske.
Har du overvejet, hvorfor du gang på gang bider i det sure æble og gnasker dig gennem en oversaltet steg, i stedet for at sige tingene, som det er til vært(ind)en?
Eller har du været en hård banan og trådt godt og grundigt i spinaten ved netop at smide svesken på disken?
Og hvad betyder smag, når du skal skille skidt fra kanel i din omgangskreds?
Ja, der findes mange ordsprog, hvor vores sociale adfærd beskrives metaforisk gennem maden og smagens univers. Men det er ikke ordsprogene, som fjerde afsnit af denne podcast handler om. I stedet skal vi sætte lyd på samspillet mellem vores sociale liv og smagen af mad. Altså det som antropolog Susanne Højlund kalder “Smagsfællesskabet”.
Så saml dine venner omkring dig og lyt med, når vi igen sætter lyd på smag.
Lyt med på afsnit 4 på linket her på spreaker eller hent i iTunes
Omtalt i artiklen
Susanne Højlund er lektor i antropologi ved Institut for Kultur og Samfund - Antropologi og Etnografi på Aarhus Universitet. Her arbejder hun med emnet smag i antropologisk madforskning.
I Smag for Livet undersøger og formidler hun bl.a., hvordan børn skaber og deler viden om smag, samt en række spørgsmål om smag og bæredygtighed.
Susanne Højlund er også hovedkraften og idekvinden bag det internationale symposium Creative Tastebuds, som fandt sted første gang på Aarhus Teater i september 2017. Creative Tastebuds gentages i maj 2021 på Maltfabrikken i Ebeltoft, denne gang med fokus på smag og bæredygtighed.