Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Mathias Porsmose Clausen og Jonas Drotner Mouritsen
    Foto: Mathias Porsmose Clausen og Jonas Drotner Mouritsen

Du er her

Videnskab.dk's fødselsdag

Søger...

Ved fejringen af Videnskab.dk's 10års fødselsdag deltager Smag for Livet med et indslag, der ved eksempelts kraft vil vise publikum, hvordan smag opstår.

Program 

13:30 - 14:00: Ankomst og forfriskninger

14:00: Velkommen

14:05: 10 år med Videnskab.dk: 

Impact på dansk forskningsformidling og introduktion af manifest for troværdig videnskabsjournalistik (chefredaktør Vibeke Hjortlund)

14:20: Troværdighedsbarometer  (udviklingschef Peter Hyldgård)

14:30: Tale ved uddannelses- og forskningsminister Søren Pind

14:40: Smag på videnskaben:

Mad og smag er oplagte emner til at formidle videnskab. Alle har en holdning til hvad de spiser, og mange til hvad man bør spise. Men hvordan med smagen? Hvordan opstår smag?

Med denne præsentation, vil videnskab.dk’s gæster få en fortælling om – og selv opleve – hvordan smag både er et produkt af, hvordan vi tilbereder maden, en analyse foretaget af alle vores sanser og bestemt af vores kulturelle baggrund. Smag for Livet medbringer to smagseksempler og tilhørende videnskabelige forklaringer:

  • Tsukemono. Syltede japanske grøntsager, der er både bløde og sprøde. Hvordan kan det hænge sammen?
  • Vandmandschip. Udviklet af Smag for Livets forskere. Hvordan bliver en blævret vandmand knasende?

(gastrofysikere Mathias Porsmose Clausen & Morten Christensen)

14:55: Tak og velkommen til reception

Reception

 

Adresse: 
Videnskab.dk
Carl Jacobsens Vej 16
2500 Valby
Danmark