Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Chili con fårekyllinger. Foto: Eva Rymann

Du er her

Chili con fårekyllinger

Søger...

Opskrift Chili med fårekyllinger er en anderledes udgave af den velkendte ret chili con carne, der betyder chili med kød. Der er også lidt kød i denne ret i form af chorizo pølse, der samtidig fungerer som en smagsgiver til retten. Men netop for at spare på kødet er der i stedet fårekyllinger i.

Server chili con fårekyllinger med kogte ris eller brød.

Denne opskrift er beregnet til 6 portioner.

Ingredienser

  • 20 g frysetørrede fårekyllinger
  • 1 fed hvidløg eller 1 tsk. røget paprika
  • 3-4 dl vand
     
  • 150 g chorizopølse
  • 1 løg
  • 1 chili
  • 3 fed hvidløg
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 dl færdigbrygget kaffe
  • 2 tsk paprika
  • 1 ds chilibeans
  • Salt & peber
  • Evt. lidt kakao eller mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Udblød fårekyllinger i vand tilsat enten knust hvidløg eller røget paprika ca. 30 minutter, mens du går i gang med retten.
  2. Skær chorizo i tern.
  3. Pil løg og hak det.
  4. Rens og hak chili og hvidløg.
  5. Svits chorizo-tern i en gryde i et par minutter.
  6. Tilsæt løg, chili og hvidløg og lad det svitse med et par minutter.
  7. Hæld hakket tomat og kaffe over.
  8. Tilsæt paprika og lad retten koge i 15-20 minutter.
  9. Sigt vandet fra fårekyllinger.
  10. Tilsæt fårekyllinger og lad retten koge yderligere 5 minutter.
  11. Tilsæt chilibeans og lad retten varme godt igennem.
  12. Smag til med salt, peber og evt. lidt kakaopulver eller lidt mørk chokolade.