Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Julia Sick
    Foto: Julia Sick

Du er her

Friske forårsruller med blæksprutter

Søger...

Opskrift En nem opskrift, hvis man gerne vil prøve at arbejde med blæksprutter i køkkenet.

Ingredienser: 

Forårsruller med blæksprutte

12 ark rispapir 
200 g blæksprutte 

Fyld:
Du kan bruge lige det fyld, du kan lide.
For eksempel: hvidkål, spinat, gulerødder, agurk, persille, rødbede, forårsløg, koriander, mynte, hjertesalat, kylling, rød peberfrugt, glasnudler,… 

Dips: 
Sød chili sauce 
Sojasauce med sesamfrø 

Fremgangsmåde: 

  1. Skær blæksprutten i små stykker og kog i 3 minutter. Tag op af gryden, drys med lidt havsalt og lad afkøle. 
     
  2. Lav fyldet. 
     
  3. Hæld koldt vand i en stor dyb tallerken eller lignende. 
     
  4. Læg 1 ark rispapir ned i vandet, og tag det op efter 5-10 sekunder, når det er blevet blødt. Læg det på et skærebræt. 
     
  5. Læg ingredienserne på midten af rispapiret, og dryp med 1 tsk. sød chilisauce. 
     
  6. Fold enderne af rispapiret ind over fyldet, og rul rispapiret stramt sammen om fyldet. Gentag med resten af rispapirstykkerne.