Opskrift En vellykket, helt enkel omelet er et spørgsmål om håndelag. Kokkefaglærer Simon Sørensen giver en række tips nedenfor
Ingredienser:
- 3 hønseæg
- Lidt olie/smør
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Pisk æggene sammen med salt og peber i en skål
- Varm panden op med lidt olie
- Vend æggene ud på panden under omrøring
- Form æggemassen sammen mod den ene halvdel af panden således, at omeletten bliver cigarformet
- Tilsæt evt. en klat smør under omeletten
- Vend omeletten ud på en tallerken
- Server evt. med hakket purløg og salat
Tips og tricks:
- Panden
- Skal have en passende størrelse
- Skal have en middelvarme, inden æggende vendes i
- Omrøring
- Når æggene hældes ud på panden, skal de omrøres så de ikke sætter sig fast i bunden af panden.
- Formning af omelet
- Når æggene er tæt på at være stivnet, skal æggene formes/vendes ned mod den side af panden, som er længst væk fra håndtaget, så omeletten får en cigarform.
- Anretning
- Omeletten holdes lun på pandes indtil den vendes ud på tallerkenen evt. med en lille salat ved.
Omtalt i artiklen
Faglærer, kok
Simon Sørensen er uddannet kok og faglærer ved TECHCollege Food i Aalborg. Her underviser han kokkeelever og er træner og holdleder for erhvervsskolens konkurrencehold.
Han er en del af Smag for Livets centerledelse, hvor han bl.a. er tovholder for de fødevarefaglige erhvervsuddannelser, som er partnere i Smag for Livet.