Opskrift Skovmærke smager lidt af vanilje, kardemomme og kanel - prøv det i denne opskrift på is med skovmærke.
Ingredienser
3 æggeblommer
100 g sukker
350 ml mælk
250 ml fløde
1 g tørret og blendet skovmærke
Fremgangsmåde
- Bring mælk i kog.
- Pisk æggeblommer og sukker luftigt.
- Hæld den kogende mælk i æggesnapsen.
- Hæld massen tilbage i gryden og varm den forsigtigt op ved lav varme. Det skal ikke koge. Rør konstant til massen bliver lidt tykkere (omkring 10-15 minutter).
- Køl af.
- Tilsæt tørret og blendet skovmærke, når massen er kølet af.
- Hæld massen i en ismaskine og kør til isen har sat sig (hvis I ikke har en ismaskine, kan I også stille den i fryseren og blot røre i den med jævne mellemrum).
- Stil isen i fryseren til den skal serveres.