I dette undervisningsforløb skal eleverne arbejde undersøgende med udgangspunkt i æggets madtekniske egenskaber. Fælles for alle eksperimenterne er, at eleverne arbejder ud fra en undersøgende tilgang, hvor de ikke får færdige opskrifter, men skal anvende deres viden og sanser, opstille hypoteser og eksperimentere med æggets forskellige tilberedningsmetoder.
Vil I arbejde mere med æg og æggets madtekniske egenskaber, kan der med fordel arbejdes med materialet om Omeletten som I finder her
I kan også lade jer inspirere af filmen hvor Kokkefaglærer Simon Sørensen og gastrofysiker Morten Christensen ser nærmere på processserne, de køkkentekniske og fysisk-kemiske egenskaber i mayonnaise, omelet og bearnaise Følg linket her
Aktiviteter i forløbet
- -
- Tekstur
- Æg
- Sans
- Snak
- Smag
- -
- Madens æstetik
- Æg
- Tilbered
- Udforsk
- Undersøg
- Beskriv