Opskrift Denne opskrift på en af påskens traditionelle retter stammer fra Maria Meldgaard for samvirke.dk
Til 4 personer:
Ingredienser:
- 8 - 10 æg
- 50 g smør
- 3 spsk hvedemel
- Ca. 5 dl sødmælk
- 2-3 spsk grov sennep
- Salt og peber
- Evt. lidt snaps
- 2 spsk friskklippet purløg og karse
- Rugbrød
Fremgangsmåde:
- Æggene koges smilende, ca. 7 minutter.
- Smelt smørret i en gryde, uden at det brunes.
- Tag gryden fra varmen og kom melet heri.
- Rør godt rundt, så melet blander sig helt med smørret.
- Sæt gryden tilbage på varmen, og hæld 2 dl mælk heri.
- Rør godt rundt, så der ikke dannes klumper.
- Hæld resten af mælken i under omrøring.
- Lad saucen simre i 5-6 minutter under omrøring.
- Smag saucen til med sennep, salt og peber og evt. lidt snaps.
- Anret æggene i saucen, drys med grønt og server med rugbrød.