Opskrift En dansk klassiker, som er god og nem at eksperimentere med.
Ingredienser:
1 lille løg
250 g hakket kød
½ tsk. salt
1 æg
1 spsk. mel
½ dl mælk
Peber
Forskellige krydderurter
1 spsk. smør til stegning
Fremgangsmåde:
- Vælg, hvilke krydderurter, der skal i frikadellerne. Skyl dem grundigt og hak dem.
- Pil løget og riv det til mos på et rivejern.
- Kom kød og salt i en skål og rør det godt sammen – det kaldes at røre ’kødet sejt med salt’.
- Kom resten af ingredienserne i og bland det hele godt sammen. Tilsæt evt. mere mælk, hvis farsen er for fast.
- Smelt smørret på en varm pande.
- Skru ned til middel varme.
- Lav en minifrikadelle og steg den. Smag på den og vurdér, om der skal tilsættes noget i farsen: fx mere salt, peber, løg eller krydderurter.
- Lav en minifrikadelle igen, steg og vurdér, om der skal tilsættes mere smag.
- Form små frikadeller. Steg dem til de er faste og gyldne.