Info
CREATIVE TASTEBUDS:
EXPLORING HOW BRAIN AND CULTURE COLLABORATE ON TASTE
En del af Europæisk Gastronomiregion 2017
Præsenteret af Smag for Livet, Aarhus Universitet, Aarhus 2017 og More Creative
Kan man bygge huse, der får maden til at smage bedre? Har smag rollen som helt eller skurk i vores fortællinger om mad? Hvordan kan smag skabe kontakt til vores fortid? Hvordan deler vi smagsoplevelsen af et måltid? Og hvordan samarbejder vores kultur og hjerne om smagen?
En arkitekt, en kok, en forfatter og en kunstner udfordrer smagsforskerne – og publikum – når de live på scenen skaber en ny forståelse og nye billeder af, hvad smag betyder for vores hverdagsliv: for læring, fællesskab, historiefortælling og hukommelse.
Eventen foregår på engelsk og henvender sig til alle, der bringer smag ud til den brede befolkning som f.eks: kokke, madskribenter, fødevareproducenter, undervisere, arkitekter, forskere, madmødre, restauratører, politikere, kunstnere, madprojektudviklere og foodies.
Prisen er kr. 2.500 og inkluderer frokost begge dage med en stjerneparade af lokale lækkerier samt en sansebombarderende middag på en hemmelig restaurant mandag d. 4. september. Det er muligt at tilmelde sig eventen uden forplejning til kr. 975.
Deltagerne opfordres på forhånd til at bidrage med en præsentation i tekst eller video om deres tilgang til smag. Se hjemmesiden www.creativetastebuds.dk
PROGRAM
Mandag d. 4. september:
09.00 - 09.30 Registrering
09.30 - 10.00 Velkomst og åbning
10.00 - 12.00 MOLECULES AND MEMORY Marije Vogelzang, Charles Spence & David Sutton
12.00 - 14.00 INNOVATION SHOWCASES & SOAP BOX DIALOGUES (oplægsholdere annonceres senere) inklusiv FROKOST
14.00 - 16.00 NERVES AND NARRATIVES Mark Schatzker, Gordon Shepherd & David Howes
18.30 – 23.30 Middag på restaurant CENTRALVÆRKSTEDET
Tirsdag d. 5. september:
09.30 – 11.30 LANDSCAPES AND LEARNING Lone Wiggers, Paul Rozin & Amy Trubek
11.30 - 13.30 INNOVATION SHOWCASES & SOAP BOX DIALOGUES (oplægsholdere annonceres senere) inklusiv FROKOST
13.30 – 15.30 SUBSTANCE AND SOCIALITY Thorsten Schmidt, Ole G. Mouritsen & Carole Counihan
15.30 – 16.00 Runde af og sige farvel
PUBLIKUM
Voksne
Smag for Livet er repræsenteret i samarbejde med Aarhus Universitet; More Creative og Kulturbyfonden.