Grundtilberedning Kopiark og PDF Kopiark Hent alt som PDF Indhold med samme tema Kirsebær (1) Aktiviteter i forløbet 1 Fagteksten og opskriften Forfattere: Mie Thorborg Pedersen | Redaktør: Anne Torpegaard Festersen Vertikale faneblade Aktivitet Gastrofysiker Mie Thorborg Pedersen gør os i denne artikel klogere på kirsebærrets smag og sammensætning, såvel som dets kulturelle betydninger igennem tiden. I får også mulighed for at prøve kræfter med den franske kirsebærtærte Clafoutis. Aktivitet1Fagteksten. Lad eleverne læse teksten Smagen af kirsebær 2Refleksionspørgsmål Hvilke retter med kirsebær, har du smagt? Hvor mange forskellige kirsebærsorter har du smagt? Prøv at tilberede forskellige kirsebær og lav en smagning – vurdér, hvad kirsebærerne vil egne sig bedst til. Kom med bud på hvilke sødemidler du kan søde kirsebær med. Kom med forslag til retter, som du mener kirsebær vil egne sig til. Både de sure og de søde. 3Opskriften. Her får I opskriften på den franske kirsebærtærte: Clafoutis Oplev smagen af kirsebær i denne franske udgave af en kirsebærtærte. Hvis du lader stenene blive i kirsebærrene, så udvikles der mere smag i form af benzaldehyd under bagning pga. varmen. Men husk at passe på tænderne! Du opfinder opskriften her