Naturfag i produktion Kopiark og PDF Hent alt som PDFGiv din vurdering Indhold med samme tema Fermentering (30) Aktiviteter i forløbet 1 Fermentering: Når bakterier og gær skaber smagen 2 Svampekulturen koji 3 Alkoholfermentering og eddikebrygning 4 Ole G. Mouritsen og Adam James om smag og fermentering 5 Fermentering af bælgfrugter 6 Mælkesyrefermentering af grønt Forfattere: Ole G. Mouritsen | Redaktør: Eva Rymann Vertikale faneblade Aktivitet Fermentering kendes over hele verden i forskellige afskygninger. Smag for Livets leder, Ole G. Mouritsen, og den tasmanske fermenteringsekspert Adam James deler ud af deres viden om den smag, fermentering bringer frem i maden. Aktivitet1 Vores smagspræferencer ændrer sig over tid og afhænger meget af den sammenhæng, vi er i. Men de fleste madkulturer i verden indeholder noget, der er fermenteret, hvadenten det er asiatisk congee med svampe, abelone og fermenterede krydderier eller dansk spegepølse eller surkål. I denne video fra Tasmanian Institute of Agriculture fortæller Smag for Livets leder, Ole G. Mouritsen, og fermenteringseksperten Adam James om fermenteret mad og de særlige smage, bl.a. umami, som fermenteringen bringer frem. Vært: Kevin Glidden Medvirkende: Adam James, Rough Rice og Ole G. Mouritsen, Smag for Livet.