Gå til hovedindhold

Du er her

Videoer om fermentering. Sådan gør du: surdej, kimchi og kombucha

Naturfag i produktion
Forfattere:  Simon Sørensen, Johanne Hvelplund, Eva Rymann

I disse videoer viser kokkefaglærer Simon Sørensen og fermenteringsekspert Johanne Hvelplund, hvordan du fermenterer: surdej, kimchi og kombucha.

Aktiviteter i forløbet

Gæring, bobler, surdej og mikroorganismer. Når du fermenterer, arbejder du med et levende produkt, og du kan være med til at påvirke både smagen, konsistensen og holdbarheden undervejs i processen. Kokkefaglærer Simon Sørensen og fermenteringsekspert Johanne Hvelplund viser og forklarer, hvordan du får f.eks. et lækkert brød, en delikat kombucha eller en velsmagende kimchi. Samtidig får du en forståelse af de processer, der sker i maden og drikkevarerne, når du fermenterer.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
I Smag for Livets fermenteringsguide forklarer fermenteringsekspert Johanne Hvelplund og kokkefaglærer Simon Sørensen, hvordan surdej og surdejsbrød bliver til. Bliv klogere på, hvordan du frembringer den fyldige smag og lækre konsistens af surdejsbrød.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
Gå med i køkkenet med kokkefaglærer Simon Sørensen og fermenteringsekspert Johanne Hvelplund og se nærmere på de mælkesyrefermenterede grøntsager og den krydrede pasta, der tilsammen udgør den koreanske nationalspise, kimchi. Du får indblik i, hvordan en mælkesyrefermentering foregår, og hvordan det giver smag til f.eks. grøntsager.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
Her får du en forståelse af den perlende drik kombucha, som er baseret på fermenteret te tilsat forskellige smagsgivere. Kokkefaglærer Simon Sørensen og fermenteringseksperten Johanne Hvelplund forklarer fermenteringsprocesserne - der er to - og giver dig indblik i, hvilke bakterier der skal fremmes, og hvilke der skal undgås.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering