Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Aktiviteter med temaet Æg

Denne aktivitet er bygget op af flere forskellige små øvelser. Øvelserne skulle gerne give eleverne en bevidsthed om, hvor mange forskellige faktorer, der spiller ind, når man skal tilberede den perfekte omelet. 
Fag
Grundtilberedning, Varekendskab
Kompetenceområder
  • Grundtilberedningsmetoder
Faglige temaer
  • Æg
Aktivitetstyper
  • -
  • Grundtilberedning
  • Varekendskab
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Æg
Når man tilbereder en omelet, er det ikke kun teknikken og kendskabet til råvarerne, der har stor betydning. Standarden for, hvordan en omelet kan tilberedes, ændrer sig fra kultur til kultur. I denne aktivitet skal eleverne med rundt i verden for at se, hvordan omeletten kan ændre sig alt efter kultur og kontekst.
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Sensorik og kvalitetskriterier
Faglige temaer
  • Æg
Aktivitetstyper
  • -
  • Grundtilberedning
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Æg
  • Sensorik og kvalitetskriterier
Teksturkortene er et læremiddel til at aktivere elevernes forforståelse, og det giver tilmed eleverne et analyseredskab til senere brug, når de skal undersøge og sætte ord på æggets tekstur i æggeeksperimentet.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Tekstur
  • Æg
Aktivitetstyper
  • Sans
  • Snak
  • Smag
  • Madkundskab
  • Udskoling
  • Sans
  • Snak
  • Smag
  • Tekstur
  • Æg
I denne aktivitet skal eleverne få kendskab til og viden om æggets mange anvendelsesmuligheder og madtekniske egenskaber. Eleverne skal arbejde undersøgende og eksperimenterende. Fælles for alle aktiviteterne er, at de gennemføres uden en egentlig færdig opskrift. Eleverne vil blive præsenteret for et arbejdsark, som indeholder en ramme for aktiviteten med tilhørende undersøgelsesspørgsmål. Alle sanser skal i spil, så eleverne får en fornemmelse af, at sanser er vigtige som analyseredskab, når maden skal undersøges.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Madens æstetik
  • Æg
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Udforsk
  • Undersøg
  • Beskriv
  • Madkundskab
  • Udskoling
  • Tilbered
  • Udforsk
  • Undersøg
  • Beskriv
  • Madens æstetik
  • Æg
En praktisk og eksperimenterende tilgang virkede motiverende for eleverne i en 8. klasse, der skulle lære æggets madtekniske egenskaber at kende
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • Fødevarebevidsthed
Faglige temaer
  • Æg
  • Emulsion
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Æg
  • Emulsion
  • Fødevarebevidsthed