Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Aktiviteter med temaet Håndværk

Undervisningsforløb > Få styr på isen
I denne aktivitet skal eleverne blive fortrolige med forskellige typer af isfremstilling der anvendes i praksis. Gennem en undersøgende tilgang skal eleverne lære de forskellige maskiner at kende og efterfølgende reflektere over de specifikke isfremstillingsmetoder i forhold til praksis og anvendelsesmuligheder.
Fag
Naturfag i produktion, Varekendskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Is
  • Håndværk
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Varekendskab
  • Is
  • Håndværk
"Spis flere grøntsager og frugter" står der i de nyeste kostråd fra 2021. Men hvordan får vi grøntsager og frugter til at smage godt? I denne aktivitet skal eleverne brug Smag for Livets Metodekort til at undersøge, hvad der sker med en række grøntsagers smag, aroma og tekstur, når de tilberedes på forskellige måder. Herigennem kan eleverne erfare, hvordan grøntsagerne kan tilberedes, så de smager bedst!
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Grøntsager
  • Bæredygtighed
  • Smagsoplevelser
  • Håndværk
  • Madlavningsmetoder
  • Tekstur
Aktivitetstyper
  • -
  • Madkundskab
  • Udskoling
  • Grøntsager
  • Bæredygtighed
  • Smagsoplevelser
  • Håndværk
  • Madlavningsmetoder
  • Tekstur