Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Aktiviteter med temaet Skaldyr

Undervisningsforløb > Smagen af jomfruhummer
Jomfruhummeren betegnes ofte som en eksklusiv spise og er i dag en eftertragtet spise. Formålet med denne aktivitet er at give eleverne et fagligt fundament til at kunne arbejde med jomfruhummeren. Eleverne præsenteres for en fagtekst og et tilhørende læsekort, som de kan arbejde med for at opnå kendskab til jomfruhummerens anatomi, smag og madhistorie.
Fag
Grundtilberedning, Varekendskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Jomfruhummer
  • Skaldyr
Aktivitetstyper
  • -
  • Grundtilberedning
  • Varekendskab
  • Jomfruhummer
  • Skaldyr
Spis Kvalitet! Da jomfruhummeren er letfordærvelig, er det nødvendigt at sikre sig en god kvalitet, hvilket vil sige så frisk som mulig – gerne levende, om end det er vanskeligt at skaffe. I dette forsøg skal eleverne bruge sanserne til at vurdere og undersøge om jomfruhummeren er frisk. Forsøget løber over fem dage, så der bliver mulighed for at observere jomfruhummerens udvikling fra frisk til fordærvet
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber
Faglige temaer
  • Jomfruhummer
  • Skaldyr
Aktivitetstyper
  • -
  • Grundtilberedning
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber
  • Jomfruhummer
  • Skaldyr